Srečanje krščencev pri Mali Nedelji

Na srečanje je prišlo osem otrok s svojimi starši

Jože Žerdin, sobota, 18. julij 2015 ob 13:25
Srečanje krščencev pri Mali Nedelji

Srečanje krščencev pri Mali Nedelji

Že nekaj let zapored Župnijska Karitas Mala Nedelja, skupaj s tamkajšnjo župnijo pripravlja vsako leto srečanje krščencev, ki so se rodili v preteklem letu. Letošnje srečanje družin lanskoletnih krščencev je bilo še posebej slovesno, kajti na srečanje je prišlo osem otrok s svojimi starši, ta dan pa je za njih bil lep in nepozaben dogodek.

Najprej so se vsi skupaj zbrali pri sveti maši v župnijski cerkvi pri Mali Nedelji, katero je daroval župnik Tomislav Roškarič, ki je bil vesel takega lepega župnijskega dogodka. Med sveto mašo so krščenci prejeli blagoslov, po maši pa je za njih bila uprizorjena dramska igrica v izvedbi otroškega pevskega zbora. Ob tej priložnosti se je vsem, ki so se udeležili srečanja v imenu Župnijske Karitas Mala Nedelja zahvalila voditeljica Neža Bračun. Po maši je pred cerkvijo nastala lepa skupinska fotografija, ki bo otroke še dolgo spominjala na njihov jok v cerkvi in pred cerkvijo. Druženje so sklenili ob pogostitvi v župnijskih prostorih. Vsaka družina je v dar prejela vrednosti bon, ki ga bodo družine porabile za svoje vsakdanje potrebe.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje