Na kopališču v Ljutomeru so potekale zabavne igre Lotmerk na vodi

Kopališke igre so imele predvsem družaben značaj in namen, za popestritev pa so dodali še kanček tekmovalnosti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2015 ob 09:56
Lotmerk na vodi

Lotmerk na vodi

Na Letnem kopališču Ljutomer, sta Športna zveza Ljutomer in Javni zavod za šport, izobraževanje odraslih in mladino (ŠIM) Ljutomer v nedeljo, 9. avgusta, pripravila zanimive kopališke igre Lotmerk na vodi. Igre so bile v sklopu 59. praznika Občine Ljutomer, ta dan pa je na kopališče bil tudi prost vstop za vse. Kopališke igre, kjer se je pomerilo 11 ekip, so imele predvsem družaben značaj in namen, za popestritev pa so dodali še kanček tekmovalnosti.

Ekipe so se pomerile v štirih igrah in sicer: veslanje na blazini, štafetni tek v vodi, vlečenje vrvi in pobiranje zaklada. Igre so bile zabavne, hkrati pa so od sodelujočih zahtevale določen napor in spretnosti.

Uporabljen je bil tekmovalni sistem v obliki enkratnega štarta, kjer je štel najboljši čas, razen pri vlečenju vrvi, kjer so izvedli sistem na izpadanje. Točkovanje v posameznih igrah, kar je prineslo tudi končni ekipni vrstni red, je bilo izvedeno po sistemu zadnja ekipa 1 točka, predzadnja ekipa 2 točki itn. V primeru enakega števila točk je odločala boljša uvrstitev v zadnji igri, če še takrat enako, je odločila igra vlečenje vrvi. Skupni zmagovalec je postala ekipa, ki je zbrala najvišji seštevek točk iz vseh iger.

Tri prvouvrščene ekipe so prejele medalje, vsi udeleženci pa so prejeli spominsko majico. Zmagala je ekipa Karateista v sestavi Aleš Pokrivač in Tadej Küplen, drugo mesto je osvojila ekipa Srce Sloveniji v sestavi Alen Žunič in Nina Žunič, tretje mesto pa ekipa Fülana paprika v sestavi Alen Žinko in Žan Kociper. Celoten vrstni red si lahko ogledate spodaj.

Vse zbrane, ki se jih je letos zbralo veliko, zaradi lepega in toplega vremena, sta pozdravila tudi podžupan Občine Ljutomer, Janko Špindler in predsednik Športne zveze Ljutomer, Aleš Vrbančič. Igre je z obilico dobre volje in humorja vodil Branko Žnidarič, direktor ŠIM Ljutomer ter sekretar Športne zveze Ljutomer, ki je ob koncu tudi sam končal v vodi.

Nekaj besed o posamezni igri:
Veslanje na blazini
Tekmovalec/ka na znak leže na trebuhu na blazini zavesla s pomočjo obeh rok na razdalji 10 m okrog boje. Ob vrnitvi nazaj preda blazino naslednjemu tekmovalcu/ki, ki je pripravljen/a v vodi. Igre je konec, ko drugi tekmovalec, privesla do roba bazena. Zmaga ekipa, ki je za nalogo porabila najmanj časa.

Štafetni tek v vodi
Tekmovalec/ka na znak steče v vodi (globina 1,35 m) na razdalji 10 m okrog boje, lahko tudi s pomočjo rok. Ob vrnitvi nazaj na mesto predaje (dotik sotekmovalca/ke z roko) nadaljuje s tekom naslednji tekmovalec/ka, ki je pripravljen/a v vodi. Igre je konec, ko drugi tekmovalec priteče do roba bazena. Zmaga ekipa, ki je za nalogo porabila najmanj časa.

Vlečenje vrvi
Dva tekmovalca na znak na blazini s pomočjo veslanja rok poskušata potegniti na svojo stran nasprotna tekmovalca na blazini. Zmaga ekipa, ki ji uspe nalogo izvesti. Sistem tekmovanja na izpadanje po predhodnem žrebu.

Pobiranje zaklada
Tekmovalec/ka na znak zaplava na razdalji 10 m, pobere »zaklad« (žogica) in ga prenese na rob bazena. Ob prihodu na mesto predaje (dotik sotekmovalca/ke z roko) nadaljuje s plavanjem naslednji tekmovalec/ka, ki je pripravljen/a v vodi. Igre je konec, ko drugi tekmovalec, prinese zaklad do roba bazena. Zmaga ekipa, ki je za nalogo porabila najmanj časa.

Končni vrstni red
Lotmerk na vodi 2015


Več v Družabno