Ministrica za obrambo Andreja Katič je obiskala murskosoboške gasilce

Ministrico je sprejel vodja Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota Martin Smodiš

Jože Žerdin, četrtek, 17. september 2015 ob 20:33
Andreja Katič v Murski Soboti

Andreja Katič v Murski Soboti

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v pomurski regiji je v sredo, 16. septembra, ministrica za obrambo Andreja Katič z delegacijo obiskala izpostavo Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, regionalni center za obveščanje ter se srečala s predstavniki prostovoljnega gasilskega društva Murska Sobota.

Na dvorišču pred gasilskim domom v Murski Soboti jo je sprejel vodja Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota Martin Smodiš. Ob tej priložnosti se je srečala z gasilci, si med drugim ogledala njihov vozni park in opremo Civilne zaščite. Gasilci so ministrici pokazali in razkazali novo gasilsko reševalno vozilo z avto lestvijo, kar je za mesto Murska Sobota in njeno okolico velika pridobitev na področju reševanja iz višin.

Ministrica je ob obisku v Prekmurju obiskala Vojašnico Murska Sobota, kjer je s predstavniki Slovenske vojske spregovorila o ključnih aktivnostih ter si ogledala tudi regijski logistični center zaščite in reševanja, ki ima svoje prostore na območju vojašnice. Z županom mestne občine Murska Sobota mag. Aleksandrom Jevškom pa sta podpisala Pismo o nameri z mestno občino Murska Sobota za vzpostavitev regijskega reševalnega centra na območju občin, ki bo tudi lokacijsko združil različne reševalne službe, ki delujejo v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami, pri čemer bo ta regijski reševalni center postopno prerasel v logistični, vadbeni in upravni prostor.


Več v Kultura in izobraževanje