Sanja Lončar predavala v knjižnici Gornja Radgona

Predavala je na tematiko: »Kako od rastlin dobiti 1000-krat več moči?«

Prlekija-on.net, petek, 25. september 2015 ob 09:16
Sanja Lončar v Gornji Radgoni

Sanja Lončar v Gornji Radgoni

V sredo, 24.9.2015 je Javni zavod Knjižnica Gornja Radgona organiziral brezplačno predavanje s Sanjo Lončar. Predavala je na tematiko: »Kako od rastlin dobiti 1000-krat več moči?«. Krajani so se predavanja udeležili v velikem številu in z zanimanjem srkali novo znanje.

Sanja Lončar izvira iz Vojvodine. Ob selitvi v Slovenijo je tvegala dobro službo v zameno za delo nekonvencionalne svobodne raziskovalke in novinarke, toda izkazalo se je, da je bila izbira take kariere in prihodnosti dobra izbira. Zaživela je v sozvočju z naravo, postala vodja projekta Skupaj za zdravje človeka in narave, ki zastonj izdaja tudi mesečne novice v okviru društva Ognjič. Lončarjeva je glavna urednica te publikacije in tudi najpogostejša avtorica prispevkov. Poleg tega piše samostojne knjige in prireja predavanja o zdravem načinu življenja in o zdravi prehrani. Sama pravi, da je s spremembami, ki jih podaja na svojih predavanjih in v knjigah, dosegla, da živi neverjetno zdravo življenje - včasih se celo pošali, da jo kar skrbi, kam so izginile vse protibolečinske tablete, ki jih je imela nekoč ves čas na dosegu roke.
 
Na predavanju smo izvedeli, da nam zdravilne rastline in začimbe lahko dajo veliko več, kot si mislimo. Če seveda znamo z njimi delati. Sanja je odgovorila na vprašanja kot so: Kako lahko njihove moči pomnožimo? Kako to delajo v različnih zeliščnih tradicijah? Kako to počnejo biodinamiki? Kaj vse so ljudje nekoč že vedeli, pa bi nam še kako prav prišlo, da ta znanja ponovno obudimo?
 
Sanja je z udeleženci delila svojo izkušnjo, ki jo je doletela pred kratkim. Imela je trojni zlom gležnja, katerega je premagala brez protibolečinskih tablet. Sanja je dokaz, da lahko s pravilnim odnosom, voljo in hvaležnostjo dosežemo marsikaj.

Anja Hamler
Foto: Danilo Ivančič