Obisk upokojenk iz Puconcev

Uredile so tudi razstavo ročnih del, ki so si jo gostje z zanimanjem ogledale

Prlekija-on.net, torek, 3. november 2015 ob 07:19
Obisk upokojenk ročnih del iz Puconcev

Obisk upokojenk ročnih del iz Puconcev

Pred kratkim smo gostile skupino upokojenk ročnih del iz Puconcev. Gostje so nam vrnile obisk, saj je naša skupina (skupina za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer) bila v maju pri njih v Puconcih. Od tam smo odnesle lepe in prijetne vtise, počutile smo se zelo sprejete in dobrodošle. Tako, da smo se tudi me potrudile in jim pripravile prisrčen sprejem. Uredile smo tudi razstavo naših ročnih del, ki so si jo gostje z zanimanjem ogledale.

Obljubile smo si, da bomo še naprej sodelovale, poglabljale naša srečanja, izmenjavale vzorce in ročna dela, ki bodo ostala za nami. Zavedamo se, da kar delamo in ustvarjamo je ena sama velika ljubezen in spoštovanje kulturne zapuščine naših mam, babic in prababic. Vse to kar se je ohranilo na področju ročnih del izjemno cenimo, negujemo in ohranjamo. Želele bi, da bi se tudi mladi bolj zanimali za to vrsto kulture.

Danica Makoter, vodja skupine


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje