22-letniku zasegli 2 kilograma konoplje

Sodnica je po zaslišanju zanj odredila hišni pripor

Prlekija-on.net, sobota, 7. november 2015 ob 12:38
Policisti Policijske postaje Ptuj so na podlagi zbranih obvestil in dveh anonimnih obvestil uspeli zbrati dovolj dokazov, da so lahko 5. novembra, na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišno preiskavo pri 22-letnem Ptujčanu.

Pri hišni preiskavi so našli okoli 2 kg prepovedane droge konoplje. Prepovedano drogo so mu zasegli in ustrezno zavarovali.

Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. V petek, 6. novembra, so ga zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po čl. 186/1 Kazenskega zakonika (KZ-1), s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je po zaslišanju zanj odredila hišni pripor.

Pozneje namesto hišnega, sodni pripor
Pozneje je pristojna tožilka izrazila nestrinjanje s takšno odločitvijo. Zato se je danes sestal senat okrožnega sodišča na Ptuju, ki je za osumljenca, ta je sicer storilec povratnik tovrstnih kaznivih dejanj, namesto hišnega pripora odredil sodni pripor.


Več v Črna kronika