V Svetem Tomažu pri Ormožu danes gostuje Letni kino

Letni kino

Prlekija-on.net, petek, 26. junij 2009 ob 06:47

Danes, v petek, 26. junija ob 21h, si bomo na športnem igrišču osnovne šole v Sv. Tomažu pri Ormožu brezplačno ogledali slovenski film Moj ata socialistični kulak in poklepetali z glavno zvezdo filma, igralcem Poldetom Bibičem. Gre za drugi dogodek v sklopu letošnjega Letnega kina - potujočega poletnega kina na prostem -, ki je svojo pot začel preteklo sredo s filmskim večerom na dvorcu Bukovje v Dravogradu. Če bo vreme slabo, si bomo film ogledali v šolski telovadnici.


O letnem kinu

Letni kino je poletni potujoči kino, ki bo letos med zadnjim tednom junija in koncem avgusta s ponudbo preko 50-ih slovenskih in tujih filmov obiskal vrsto slovenskih občin. Ogledi vseh filmov so za obiskovalce brezplačni, filmoljubi pa bodo ob poletnih večerih dobili tudi priložnost za klepet s svojimi najljubšimi slovenskimi igralci.
Letni kino deluje od leta 2002, ko se je projekt začel z dvema filmskima projekcijama v Dravogradu. Leta 2007 so projekcije že potekale v vseh dvanajstih koroških občinah, v letošnjem letu pa bodo organizatorji - tudi zaradi navdušenega odziva občinstva; lani je posamezne filmske večere v povprečju obiskalo kar 300 ljudi - brezplačno uživanje v ogledu filmov ponudili navdušencem po vsej Sloveniji.

O filmu Moj ata socialistični kulak
Leto 1945, svetovna vojna se je končala. V vas se vračajo vojaki, Jožeta Maleka pa ni domov. Žena Mimika in otroka Tinček in Olga vedo le to, da je pobegnil iz nemške armade v sovjetsko Rdečo armado. Jože se naposled le vrne domov in življenje steče naprej. Družina je srečna, ata celo preimenuje hči Olgo v Volgo, v spomin na Ruse. Toda nad zemljo se kmalu začno zbirati temni oblaki ...

Več informacij in slikovno gradivo lahko najdete na spletni strani www.letnikino.si.
{mos_sb_discuss:7}


Več v Kultura in izobraževanje