Čaj in kuhano vino na vaški tržnici

Sobotno zimsko dopoldne v središču Radencev

Filip Matko, nedelja, 13. december 2015 ob 10:13
Vaška tržnica v Radencih

Vaška tržnica v Radencih

Zavod za turizem in šport Radenci se z udeleženci sejmarske sobote na vaški tržnici v središču domačega kraja kljub mrazu ni ustrašil. Drugo decembrsko soboto, 12.12.2015, je bilo zjutraj ob 9. uri živo srebro sigurno pod ničlo, a so udeleženci vaške tržnice svoje stojnice pripravili za obiskovalce.

Organizatorji so poskrbeli, da so se lahko obiskovalci ogreli in okrepčali z vročim čajem, kot tudi s kuhanim vinom po 10. uri. Pri stojnici Helene Šic s Kapelskega Vrha pa so si lahko privoščili domače dobrote iz krušne peči. Da bo domači čaj primerno sladek, je bilo domači med moč kupiti kar pri dveh stojnicah: Čebelarstva Zemljič iz Lutvercev v Apaški dolini ter Čebelarstva Bogdan iz sosednjih Šratovec. Z ročnodelskimi izdelki izpod svojih pridnih rok so tokrat sodelovale: Radmila Radojević iz Društva upokojencev Radenci, Branke Janežič firme Vuga iz Velikega Brebrovnika in Slavke Milavec iz Gornjega Rudnika pri Ljubljani. Ni pa manjkala niti stojnica Medičarstva Jožice Celec iz Ratkovec pri Prosenjakovcih na Goričkem v Prekmurju.

Kot posebnost tokratne decembrske vaške tržnice pa je bila udeležba Vrtca Radenski mehurčki iz Radenec in Osnovne šole Radenci. Oboji so pripravili svojo stojnico ter ponudili svoje izdelke, še zlasti božične in novoletne voščilnice.


Več v Družabno