V Ormožu se sprašujejo k čemu tam žičnata ograja

Ograjo naj bi postavili še od Ormoža proti Forminu v občini Gorišnica ob tamkajšnji hidroelektrarni

Prlekija-on.net, ponedeljek, 21. december 2015 ob 13:151
Žičnata ograja

Žičnata ograja

Slovenijo obdaja že 140 kilometrov žičnate ograje, ki jo ob meji postavljajo še naprej. Tudi v Ormožu, kjer že stoji v krajevni skupnosti Kog, sedaj naj bi jo postavili še od Ormoža proti Forminu v občini Gorišnica ob tamkajšnji hidroelektrarni.

A tudi tu nezadovoljstvo ob postavljanju ograje narašča, kakor so konec tedna izražali tudi predvsem na Primorskem s protesti. Župan Občine Ormož Alojz Sok, je ob tem že drugič v zadnjih tednih na Ministrstvo za notranje zadeve poslal dopis, v katerem izraža pomisleke glede postavitve žičnate ograje ob kanalu hidroelekratrne Formin. Po njegovih besedah je ta nesmiselna, saj je že sam kanal hidroelektrarne dovolj velika prepreka. Ob tem je opozoril še na veliko prepreko in nevarno oviro, ki jo ta ograja predstavlja za divjad v tem delu narave in predstavnike ministrstva pozval k razmisleku o smiselnosti tega posega.

V naši okolici so sicer v novembru bodečo žičnato ograjo postavili na Gibini in v Središču ob Dravi.

Številka presegla 345 tisoč
Število prebežnikov, ki zadnje dni vstopajo v našo državo, se je sicer zmanjšalo, saj jih dnevno v državo vstopa povprečno 3 tisoč. Od 16. oktobra do 21. decembra pa je v Slovenijo vstopilo že preko 345 tisoč prebežnikov.


Več v Črna kronika