Kip Marije romarice je potoval po domovih družin župnije Veržej

Ob večerih so po družinah župnije Veržej molili ob kipu Marije romarice in se duhovno pripravljali na božične praznike

Jože Žerdin, torek, 22. december 2015 ob 20:49
Kip Marije romarice pri družini Šterman v Veržeju

Kip Marije romarice pri družini Šterman v Veržeju

V župniji Veržej bo od 8. decembra, ko je bil praznik Marije brezmadežne, pa vse do svetega večera, po domovih družin romal kip Marije romarice, kjer se moli rožni venec in se priporoča Mariji v varstvo, hkrati pa so molili za blagoslov v družini in župniji.

Kip Marije romarice se je ustavil pri desetih družinah in sicer v vasi Veržej, Bunčani in Banovci. Po družinah so molili ob Marijinem kipu ob večerih po večerni sveti maši, ki je vedno v župnijski cerkvi v Veržeju. Pri družinah so se zbirali sosedje, sorodniki, znanci, sestre redovnice iz Veržeja in domači župnik.

V ponedeljek, 21. decembra se je kip Marije romarice ustavil pri družini Šterman v Veržeju. Pri molitvi rožnega venca so bile navzoče s. Zalika in s. Pavlina in domači župnik Jože Brečko. Kip Marije romarice je tisti večer prenočil pri družini Šterman in drugi dan je družina kip prinesla k sveti maši in po maši ga je izročila drugi družini, ki jo je sprejela pod svoje varstvo. Ljudska pobožnost ob večerni molitvi ob kipu Marije romarice se v župniji Veržej ohranja že več let in se prenaša na mlajše rodove in družine. Po molitvi rožnega venca so vsi skupaj še zapeli Marijino pesem. Ob molitvi in kipu Marije romarice so se verniki župnije Veržej duhovno pripravljali na božične praznike.


Več v Kultura in izobraževanje