Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer z gosti zaigral na božičnem koncertu

Na odru sta se orkestru, ki ga vodi Simon Novak, pridružila gosta Klara Kolarič in Dani Gregorc, tudi v vlogi Elvisa Presleya, in z orkestrom zapela nekaj skladb

Prlekija-on.net, sreda, 23. december 2015 ob 08:55
Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer

Pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v torek, 22. decembra, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravil tradicionalni božični koncert, tokrat "z Elvisom in Avsenikom", kjer so zaigrali skladbe različnih izvajalcev, tujih in domačih, od filmske glasbe vse do rocka ter božičnih pesmi.

Na odru sta se orkestru, ki ga vodi Simon Novak, pridružila gosta Klara Kolarič in Dani Gregorc, tudi v vlogi Elvisa Presleya, in z orkestrom zapela nekaj skladb. Kot solist je pri eni skladbi nastopil tudi Nejc Merc. Ob koncu se je Stanislav Lašič zahvalil vsem, ki jih spremljajo ter se posebej zahvalil Občini Ljutomer in županji mag. Olgi Karba, saj so letos končno dobili godbeni dom oz. Kul-kišto, kjer lahko nemoteno vadijo. Vse zbrane je nagovoril tudi predsednik KD Ivan Kaučič Miroslav Steržaj, gledalci pa so z aplavzom zahtevali še več, zato je orkester naknadno zaigral še dve skladbi. Program je povezoval Branko Hrga.

Orkester je v letu 2012 praznoval 90-letnico obstoja in jo zaznamoval z velikim koncertom pod naslovom »Medgeneracijsko povezovanje«, ko so na odru zaigrali z Mladinskim pihalnim orkestrom GŠ Slavka Osterca Ljutomer in Pihalnim orkestrom Društva upokojencev Ljutomer. V letu 2013 so se udeležili Tekmovanja slovenskih godb za pokal Vinka Štrucla v Ormožu in osvojili zlato plaketo, istega leta so pripravili tudi odmeven letni koncert pod naslovom »Od rocka do mjuzikla«, lani decembra pa so pripravili Večer Avsenikovih melodij.


Več v Kultura in izobraževanje