Predstavitev zbirke pesmi Moje pesmi niso sanje

Jelka Vrbnjak je v Kulturni dvorani Mala Nedelja predstavila knjižni prvenec, z naslovom Moje pesmi niso sanje

Sara Munda, nedelja, 27. december 2015 ob 17:30
Predstavitev knjige Moje pesmi niso sanje

Predstavitev knjige Moje pesmi niso sanje

Beseda je bila dana človeku, da se z njo sporazumeva, opisuje svoje občutke in doživljanja. Preprosto in velikodušno na umetniški način, kot je to sposobna Jelka Vrbnjak, članica literarne sekcije KD Anton Krempl Mala Nedelja.

Pred kratkim nas je razveselila z novim knjižnim prvencem, z naslovom Moje pesmi niso sanje. Predstavila ga je tudi v domačem kraju, v ponedeljek, 21. decembra 2015 v Kulturni dvorani Mala Nedelja.

V knjižni zbirki kraljujejo pesmi, nekaj je tudi proze, kjer je moč začutiti kako se spomini prelivajo v hvaležnost in močno vez na domačijo in podeželje. Bogate rime doživeto opisujejo medosebne odnose, spremembe med generacijami in doživljanja preprostega človeka.

Predstavitev knjižne zbirke je izvedla domača literarna sekcija, za recitacijo pesmi sta poskrbela Ciril Hojnik in Cecilija Rojht. Večer je bil tudi pevsko obarvan, saj je Jelka nekaterim svojim pesmim dodala tudi melodijo in refren. Te pesmi je predstavila skupaj s pevkami ljudskih pesmi Sosidami in ljudskim godcem Tadejem Murkovičem. S svojim instrumentalnim delom na klavirju je k čudovitem večeru svoj del prispeval tudi Jelkin vnuk Alen Reihss.

Predstavitev knjižne zbirke nas je popeljala skozi njeno željo po vrnitvi v domače kraje, ohranjanje domače kulturne dediščine in starih kmečkih orodij, dotaknili smo se hitrega razvoja domačega kraja in Bioterm, zanimive naslovnice, življenjskih izkušenj in preprostih božičnih želja.

V prazničnem vzdušju sta Jelki čestitali tudi Liljana Peršak, predsednica KD Anton Krempl in Mira Rebernik Žižek, koordinatorka JSKD območne enote Ljutomer ter ostali prijatelji in znanci. Ob izdaji prvenca so čestitke oblikovale tudi željo po izdaji naslednje knjige in spodbudo, da se tudi ostali opogumijo. Saj kot pravi ena izmed Jelkinih pesmi: »Ko življenje imaš resnično rad, pesem svojo poj takrat; nekdo bo slišal, se smejal, nekdo pa boljši bo postal

Foto in video: Branko Košti


Več v Kultura in izobraževanje