Januarski glasbeni užitki v DOSOR-ju

Stanovalka Ema Matijevič kot donatorica

Filip Matko, torek, 12. januar 2016 ob 14:58
Januarski glasbeni užitki v DOSOR-ju

Januarski glasbeni užitki v DOSOR-ju

V tretjem in četrtem tednu letošnjega januarja se obetajo stanovalkam in stanovalcem ter zaposlenim v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kot tudi številnim zunanjim gostom resnični glasbeni užitki.

Društvo za svetovanje, terapijo in glasbeno relaksacijo - Zdravje in glasba Radenci, ki ga vodi profesor glasbe Berislav Budak, bo v DOSOR-ju izvedlo društveno srečanje. Ob srečanju bo predstavljeno tudi predavanje dr. Irene Trojnar Budak, specialistke splošne medicine v Radencih, z naslovom »Vloga zdravnika v komunikaciji s pacientom in vpliv glasbe na zdravje«. Ob predavanju bo prof. Berislav Budak kot pianist izvajal skladbe klasične in filmske glasbe. To srečanje s predavanjem in glasbo bo v četrtek, 14. januarja, s pričetkom ob 18. uri, potekalo v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja v 4. nadstropju.

V istem prostoru, predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, pa bo v soboto, 16. januarja, ob 15. uri nastopila dalmatinska klapa Solaris iz Šibenika, ki je v tem domu starejših že nastopila ter nekako stanovalkam in stanovalcem »zlezla pod kožo«. Zatorej ni nič čudnega, če se je kot donatorica, ki nastop klape Solaris podarja stanovalkam in stanovalcem ter zaposlenim v DOSOR-ju, izpostavila stanovalka DOSOR-ja Ema Matijevič.

Naslednji četrtek, 21. januarja, pa so že na programu družabne in glasbeno zabavne urice od 18.-ih do 21.-ih, kajti vsak tretji četrtek v mesecu je tradicionalno izveden seniorski večer. Prvo letošnje, torej januarsko druženje ob klepetu, pesmih, glasbi in plesu, bo popestril DOSOR-jev prostovoljec z Vaneče v Prekmurju Štefan Sečko - Legijaš.


Več v Družabno