Srebrni jubilej Fantov od Male Nedelje

Jubilej so proslavili skupaj z glasbenimi prijatelji v polni dvorani kulturnega doma

Branko Košti, ponedeljek, 18. januar 2016 ob 14:05
Fantje od Male Nedelje

Fantje od Male Nedelje

Slovesno in veselo so ljudski pevci Fantje od Male Nedelje v družbi prijateljev in prijateljic, s katerimi so stkali pristne vezi v času svojega dolgoletnega delovanja ter svojih zvestih poslušalcev, ki so napolnili dvorano kulturnega doma, proslavili srebrni jubilej, 25-letnico delovanja.

Ob jubileju so v soboto, 16. januarja 2016, k Mali Nedelji povabili nekatere od številnih skupin pevk, pevcev in godcev ljudskih pesmi, s katerimi so se družili na prireditvah v domačem kraju in širom Slovenije, pa tudi izven meja. Za živahen uvod so, po "himni" Malonedeljskih fantov, poskrbeli malonedeljski godbeniki, zapele so pevke ljudskih pesmi iz Lipovcev in pevke iz porabskih Števanovcev, s katerimi so Fantje že pred leti podpisali listino o pobratenju in domače ljudske pevke Soside, ter tudi dolgoletni prijatelji s Pohorja Vaberški fantje, korajžo za nastop pa so zbrali tudi ljubitelji lepe slovenske pesmi, kateri se včasih zberejo in zapojejo le za svojo dušo, tokrat pa so se prvič postavili pred polno dvorano. Slovesnost so polepšali še Lotmerški tamburaši, ljudski godec Tadej Murkovič, harmonikar Vlado Špindler in glasbena družina Stajnko. Spomine na začetek nastopanja Ljudskih pevcev od Male Nedelje, kot se je skupina imenovala v začetku, sta obudila Franček in Micika, seveda na osnovi besedila upokojene učiteljice Danice Potrč, katera je ves čas njihovega delovanja učila na OŠ Mala Nedelja.

Jubilantom je čestital in jim v imenu Občine Ljutomer izročil priznanje podžupan Janko Špindler, vodja Območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Ljutomer Mira Rebernik Žižek je predala Zlato Gallusovo značko pevcu Andreju Tancošu, priznanje Javnega sklada za kulturne dejavnosti pa so Fantje od Male Nedelje prejeli iz rok Cilke Jakelj, predsednice Sveta OI JSKD Ljutomer. Pevce bodo na srebrni jubilej spominjale še srebrne plakete, s katerimi se jim je poklonilo Kulturno društvo Anton Krempl, v sklopu katerega so vsa leta delovali in jih je pevcem izročila predsednica Liljana Peršak, prejeli pa so tudi priznanje Zveze Slovencev na Madžarskem.

Jubilejno slovesnost so, kot se za pevce spodobi, zaključili s skupno pesmijo nastopajočih in obiskovalcev v dvorani, nato pa večer nadaljevali ob druženju s hrano, pijačo in seveda, pesmijo.


Več v Kultura in izobraževanje