Praznovanje 15 let delovanja Lastovk, prve skupine za samopomoč Doma starejših občanov v Ljutomeru

Skupina deluje pod okriljem Rdečega križa – Območnega združenja Ljutomer, ob podpori vodstva Doma starejših občanov Ljutomer, neprekinjeno vseh 15 let

Prlekija-on.net, petek, 19. februar 2016 ob 16:56
Praznovanje 15 let delovanja Lastovk

Praznovanje 15 let delovanja Lastovk

Skupina stanovalcev Doma starejših občanov Ljutomer, je ustanovljena 21. februarja 2001, na pobudo dolgoletne prostovoljke in predsednice Rdečega križa - Območnega združenja Ljutomer Veronike Bogdan in takratne sekretarke RKS - OZ Ljutomer Manje Kuhar, ki skupino še vedno vzorno vodita.

Skupina deluje pod okriljem Rdečega križa – Območnega združenja Ljutomer, ob podpori vodstva Doma starejših občanov Ljutomer, neprekinjeno vseh 15 let.

V skupino je vključenih 12 prebivalcev Doma starejših, ki se tedensko srečujejo v prostorih domske knjižnice. Na srečanjih si z druženjem in pogovori krajšajo čas, praznujejo osebne in druge praznike ter skrbijo za ohranjanje zdravja, telesne in duševne kondicije.

Trenutno v Domu starejših za stanovalce deluje 7 skupin za samopomoč. Prav tako se v domu starejših redno sestaja zunanja skupina Rdečega križa - OZ Ljutomer, Iskrice, katero vodita prostovoljki Angela Marton in Mira Azzeh.

Na današnjem srečanju je skupina Lastovk praznovala svoj jubilej. Ob tej priložnosti sta se jim pridružila direktor doma Boris Sunko in Nataša Šumak.

Ob jubileju jim iskreno čestitamo, želimo veliko lepih trenutkov in veselo druženje.
Saj poznate tisto pesem: »Kjer LASTOVKE gnezdijo, so dobri ljudje doma…«


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje