Pomoči in ozdravitve po duhovni poti

Radenci: Po sledeh »čudodelnega« Bruna Gröninga

Filip Matko, sobota, 12. marec 2016 ob 09:15
Bruno Gröning

Bruno Gröning

Že skozi vso človeško zgodovino se govori o obstoju neke vrste višje moči, ki lahko pomaga in zdravi (izceli). Z rastjo zavesti človeka o zdravljenju uradne medicine, kot tudi o alternativnih možnostih zdravljenja, se ob tem »ponuja« in privlači pozornost »ozdravitev (izcelitev) po duhovni poti«. In to celo v strokovnih krogih. Ob tem se vedno znova in znova pojavlja ime Bruno Gröning (1906 - 1959), ki je svetovno znan postal v petdesetih letih, ko se je leta 1949 pri časopisih po vsem svetu (Avstrija, Nemčija, Švica, Francija, Belgija, ZDA...) tiskalo posebne izdaje o njem.

Po besedah Bruna Gröninga je misel »Vera v dobro je predpogoj, pravtako pa tudi volja za ozdravitev« predpogoj za ozdravitev in torej po njegovem neozdravljivo ne obstaja. Po svetu danes obstajajo združenja Krog prijateljev Bruna Gröninga, ki z dokumentarnim filmom »Fenomen Bruno Gröning - Po sledeh čudodelnega izcelitelja« objektivno poročajo dandanašnji o dramatičnih dogodkih takratnega časa oziroma iz njegovega življenja oziroma učenja. Pri filmu gre celo za »nekaj več«: mnogi gledalci so med predvajanjem začutili mravljince, neko novo moč v telesu, naj bi pa šlo tudi za izginotje bolečin, poškodb in drugih obremenitev...

Prikaz filma o Brunu Gröningu bo to nedeljo, 13. marca, s pričetkom ob 14. uri v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Ker bo predvajanje filma trajalo do 19.30, sta vmes predvidena dva odmora. Vstop je prost, organizatorji se priporočajo za prostovoljne prispevke.


Več v Kultura in izobraževanje