Velikonočna razstava v restavraciji hotela Izvir v Radencih

Kar deset razstavljavcev je svoje izdelke postavilo na ogled že takoj prvi dopoldan, organizatorji pa pričakujejo še tri razstavljavce, ki so se vnaprej prijavili

Filip Matko, torek, 22. marec 2016 ob 09:39
Velikonočna razstava v Radencih

Velikonočna razstava v Radencih

V restavracijskih prostorih hotela Izvir Zdravilišča Radenci so na prvi pomladanski dan, 21. marca, pripravili tradicionalno velikonočno razstavo. Kar deset razstavljavcev je svoje izdelke postavilo na ogled že takoj prvi dopoldan, organizatorji pa pričakujejo še tri razstavljavce, ki so se vnaprej prijavili (Cvetličarna Toplak, Osnovna šola Radenci in Terme Lendava).

Od najdlje je tokrat med razstavljavci Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine pri Društvu upokojencev Ljutomer. Razstavljajo izdelke izpod pridnih rok gospodinj (vezenine, prtičke, papirni okraski...), a še največ je velikonočnih motivov in obarvanih jajčk. Posebno pozornost pogledov in vonjav pa pritegne domači velikonočni pogrinjek jedi.

Preko reke Mure sodeluje na razstavi Društvo žena in deklet Sončnica s Tišine. Njihova razstava je podobna ljutomerski. Je pa kar nekaj razstavljavcev kot posameznikov: Cvetka Čeh, Tamara Zupe, Gabrijela Flisar in Atelje Kosednar.

Velikonočne pogrinjke predstavljata Zdravilišče Radenci ter oddelek strežbe (mentor Peter Pertoci) s Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. S te šole sodelujejo še učenke in učenci praktičnega pouka turizma (mentorici Bojana Flegar in Elvira Štumpf) s kar celimi zajčjimi družinami.

Omeniti je še treba sodelovanje izdelkov iz Vrtca Radenski mehurčki Radenci ter DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Pri slednjih so na ogled izdelki stanovalk in stanovalcev pod mentorstvom delovne terapevtke Vesne Razboršek, pri postavitvi razstave pa je pomagala še študentka socialne gerontologije Damjana Muršič.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje