Ženam in materam s podarjenim šopkom do srca

Mesec marec z dnevom žena in materinskim dnevom velja za mesec, ko si žene, dekleta in matere zaslužijo prav posebno pozornost

Prlekija-on.net, torek, 22. marec 2016 ob 09:49
Prireditev Ta šopek je zate

Prireditev Ta šopek je zate

Mnogo kateri trud, skrb in delo ki ga žene in matere skozi leto podarjajo in delijo med svoje najdražje je včasih zavrženo, prekrito, samoumevno, pozabljeno, predvsem pa ne spoštovano. Zagotovo je premalo se spomniti na njih samo ob njihovem prazniku 8. marcu, Mednarodnem prazniku žena, ter 25. marcu, katerega se praznuje Materinski dan. Zahvalo, pomoč in pozornost si zaslužijo skozi celo leto.

V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev se že vrsto let trudijo in ohranjajo tradicijo praznovanja mednarodnega praznika Dan žena in materinskega dne, ki nekako s časoma tudi izgubljata svoj pomen. V ta namen so v soboto, 19. marca, v avli Osnovne šole Gornja Radgona priredili predstavo z naslovom »Ta šopek je zate«, na katerem so nastopali otroci iz Vrtca Manko Golar PE Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Apače, Otroška folklorna skupina KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev, ter Tamburaška skupina Peter Dajnko iz Črešnjevcev.

Ta šopek nastopajočih je bil zagotovo eden izmed najlepših podarjenih šopkov, ki so ga na predstavi prejele žene, dekleta in matere. V njih so se skrivali najlepši cvetovi iskrenosti, ljubezni, spoštovanja, hrepenenja, ter srčne slovenske poštenosti.

Marjan Slavič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje