Po 33 letih gasilci iz Kokoričev bogatejši za nov gasilski prapor

Ob godu svetega Florjana je prapor blagoslovil župnik Štefan Vinkovič

Jože Žerdin, četrtek, 5. maj 2016 ob 16:21
Nov gasilski prapor PGD Kokoriči

Nov gasilski prapor PGD Kokoriči

Pod okriljem Gasilske zveze Križevci deluje tudi gasilsko društvo Kokoriči, ki je bogatejše za nov gasilski prapor, na katerega so gasilci iz Kokoričev nadvse ponosni. Gasilsko društvo Kokoriči je nov prapor dobilo po 33 letih, a kljub temu so na starega še vedno ponosni. Pod novim praporom se bodo odslej združevali in povezali gasilci gasilskega društva in sicer od najmlajših do gasilskih veteranov.

Prapor krasita dva grba in sicer Berkovske Preloge in Kokoriče, gasilski dom s sliko sv. Florjana, ki krasi gasilski dom v Kokoričih. Osrednji gasilski dogodek z blagoslovom novega gasilskega prapora so gasilci iz Kokoričev, v sodelovanju z Gasilsko zvezo Križevci, župnijo Križevci in občino Križevci pripravili ob godu svetega Florjana, ki je zavetnik gasilcev.

Dogodek je bil v nedeljo, 1. maja, ko se je na župnijskem dvorišču v Križevcih pri Ljutomeru zbralo 120 gasilcev Gasilske zveze Križevci z praporom Gasilske zveze Križevci in prapori ostalih 12 gasilskih društev. Gasilcem so k novi pridobitvi čestitali predsednik gasilske zveze Križevci Drago Rakuša, poveljnik Gasilske zveze Križevci Milan Antolin in župan občine Križevci mag. Branko Belec. Obred blagoslova novega prapora pa je opravil župnik župnije Križevci Štefan Vinkovič, ki jim je prav tako izrekel lepe želje in da naj ponosni stopajo pod njim in sicer ob različnih veselih in žalostnih dogodkih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

Meškove pohodne poti

Meškove pohodne poti so pritegnile blizu 200 ljudi

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 19:10
Sprejem najuspešnejših učencev pri županu

Župan sprejel najuspešnejše učence

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 16:42
Uspehi učencev POŠ Cven

Uspehi učencev POŠ Cven na natečajih

ponedeljek, 17. junij 2024 ob 09:48