Hubertova maša za lovce v naravnem okolju

V podružnični cerkvi sv. Ane na Podgradju pri Ljutomeru je potekala Hubertova maša za lovce

Jože Žerdin, sreda, 11. maj 2016 ob 18:18
Hubertova maša za lovce na Podgradju

Hubertova maša za lovce na Podgradju

Lovska družina Ljutomer je v sodelovanju z župnijo Ljutomer v nedeljo, 8. maja, v podružnični cerkvi sv. Ane na Podgradju pri Ljutomeru pripravila Hubertovo mašo za žive in pokojne lovce. Hubertove maše za lovce so se poleg lovcev Lovske družine Ljutomer, udeležili še lovci iz Lovske družine Mala Nedelja in Lovske družine Ivanjkovci z lovskimi prapori, kar je dalo pomen lovskega praznovanja.

Hubertovo mašo za lovce je v čast lovcem in lovkam, daroval ljutomerski župnik in dekan dekanije Ljutomer Andrej Zrim, ki je orisal pomen njihovega delovanja na področju lovstva, varovanju narave in skrbi za živali. Hubertovo mašo za lovce so obogatili Križevski rogisti in Pevsko društvo prekmurskih lovcev iz Murske Sobote, pod vodstvom Suzane Škafar. Ob koncu maše se je vsem, ki so se udeležili Hubertove maše za lovce v imenu Lovske družine Ljutomer zahvalil Marjan Lipovec, ki je župniku podaril skromno darilo. Po maši so se vsi skupaj še nekaj časa zadržali pred cerkvijo na druženju in pogostitvi.

Cerkev stoji v idiličnem naravnem okolju med gozdovi, kjer se je ves čas slišalo ptičje petje in člani zelene bratovščine so radi v naravi zato že nekaj let Hubertovo mašo za lovce pripravljajo v naravi, kjer si najdejo mir, spokoj in sprostitev. Lovci so na Hubertovo mašo prišli v svečanih lovskih oblekah, vendar brez pušk.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje