Vinogradi z obeh bregov reke Mure 2016

V Murski Soboti na ogled dela 22. slikarske kolonije

Filip Matko Ficko, sobota, 14. maj 2016 ob 15:34
Vinogradi obeh bregov Mure 2016

Vinogradi obeh bregov Mure 2016

V prostorih hotela Diana v Murski Soboti so v četrtek, 12. maja zvečer, slovesno odprli prvo razstavo likovnih del slikark in slikarjev, ki so ustvarjali na letošnji že 22. mednarodni slikarski koloniji pod naslovom »Vinogradi obeh bregov Mure 2016«. Na ogled so dela enajstih slikark in slikarjev iz Slovenije in Avstrije: Vidke Borko, Aloisa Bresnika, Zdravka Dolinška, Aleksandre Fekonja, Sreča Frühaufa, Rosine Gmeindl, Gerharda Guttmanna, Edith Marie Keckeis, Iva Kolarja, Albine Kragelj in Christe Nikl - Wildkowski. Vsak izmed imenovanih je ustvaril in razstavlja dvoje likovnih del.

Razstavo tradicionalnega ustvarjanja umetnic in umetnikov dveh sosednjih držav sta odprla predsednik uprave Pomurskega sejma v Gornji Radgoni Janez Erjavec in okrajni glavar Južno-vzhodne Štajerske (Südoststeiermark) v Avstriji dr. Alexander Majcan, ob njiju pa še direktorica, zasebna lastnica hotela Diana Olga Belec. Vsi trije so posebej v svoji sredi pozdravili enega od iniciatorjev te kolonije pred 22-imi leti, starosto pomurskega kmetijstva in vinogradništva ter vinskega viteza dr. Alojza Slaviča iz Radenec ter slikarja Adolfa Pena iz Murske Sobote, ki je 21 let bil vodja imenovane likovne kolonije. Letos je to vlogo za skupino slikark in slikarjev iz Slovenije prevzela Aleksandra Fekonja iz Gornje Radgone, za gostujoče umetnice in umetnike iz Avstrije pa Alois Bresnik.

Prva razstava likovnih del slikark in slikarjev, ki so ustvarjali na letošnji 22. mednarodni slikarski koloniji, bo na ogled v prostorih hotela Diana v Murski Soboti dober mesec dni, meseca avgusta pa bo na ogled na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni v okviru tradicionalnega sejma Agra.


Več v Kultura in izobraževanje