Podpis listne o še tesnejšem sodelovanju med gasilci iz Trnja in Kozjega

Krona večletnega sodelovanja med PGD Trnje in PGD Kozje je bil svečan podpis listne o sodelovanju

Jože Žerdin, nedelja, 15. maj 2016 ob 17:09
Krona večletnega sodelovanja med PGD Trnje in PGD Kozje je bil svečan podpis listne o sodelovanju

Krona večletnega sodelovanja med PGD Trnje in PGD Kozje je bil svečan podpis listne o sodelovanju

Ob praznovanju 80. obletnice gasilskega društva Trnje, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Črenšovci je bilo v petek, 6. maja, v Trnju zelo slovesno, kajti prišli so gasilci iz celotne Gasilske zveze Črenšovci in pobratenega gasilskega društva Kozje. Na svečani seji gasilskega društva Trnje je bila podpisana listina o pobratenju med gasilskim društvom Trnje in PGD Kozje na Kozjanskem.

Do sodelovanja med društvi je prišlo že leta 2010, ko so gasilci iz PGD Kozje od PGD Trnje kupili motorno brizgalno in že takrat se je rodilo gasilsko prijateljstvo, ki so ga vsako leto še nadgradili z novimi vsebinami. Ob lanskoletnem praznovanju 140-letnice PGD Kozje je bila v Kozjem podpisana prva listina o sodelovanju, sedaj ob praznovanju 80. obletnice PGD Trnje pa so krono sodelovanja še dodali s podpisom listine v Trnju v občini Črenšovci. Na podpisu listine so bili prisotni predsednik PGD Trnje Martin Sarjaš, predsednik PGD Kozje Ervin Perčič, župan občine Črenšovci Anton Törnar in županja občine Kozje Milenca Kranjc. Podpisana listina o trajnem sodelovanju  je lep dokaz, da gasilci ne poznajo meja, ampak se znajo povezovati tudi izven Občine in Gasilske zveze.

Podpisna listina o pobratenju in sodelovanju je obveza za posamezno gasilsko društvo. Sodelovanje med društvi je bilo sicer že sedaj utečeno, predvsem je šlo za gasilske obiske enkrat v Trnju, spet drugič v Kozjem. Spoznali so se tudi mladi gasilci omenjenih društev, ki se večkrat srečajo na gasilsko športnih srečanjih. Gasilci s Kozjega pa so že bili na postaviti prvomajskega drevesa v Trnju, spoznali so utrip delovanja PGD Trnje in Gasilsko zvezo Črenšovci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje