V Ljutomeru je potekalo državno lokostrelsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

Med ljutomerskimi lokostrelci je največji uspeh dosegla Eva Ivanič, ki je z osvojenim drugim mestom v svoji kategoriji postala državna podprvakinja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 23. maj 2016 ob 20:31
Državno lokostrelsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

Državno lokostrelsko prvenstvo za osnovne in srednje šole

Lokostrelska sekcija Ljutomer je v sodelovanju z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, Zavodom za šport Planica in Lokostrelsko zvezo Slovenije organizirala lokostrelsko državno prvenstvo za osnovne in srednje šole. Na državno prvenstvo se je po regijskih predtekmovanjih uvrstilo 217 tekmovalcev z 89 osnovnih in srednjih šol.

Tekmovanje je v soboto, 21. maja, potekalo v treh izmenah na odlično pripravljenem strelišču, v čudovitem ambientu ŠRC Ljutomer. Med ljutomerskimi lokostrelci je največji uspeh dosegla Eva Ivanič, ki je z osvojenim drugim mestom v svoji kategoriji postala državna podprvakinja.

S strani Lokostrelske zveze Slovenije in tudi s strani sodnikov je bilo posebej pohvaljeno sodelovanje LS Ljutomer z Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer, ker je bil to prvi primer takega sodelovanja pri organizaciji lokostrelskega šolskega državnega prvenstva. Lokostrelci so dan pred tekmo pripravili in postavili strelišče, gimnazijci pa so na dan tekmovanja pomagali prestavljati tarče na ustrezne razdalje, predvsem pa so učencem od prvega do tretjega razreda, ki jim matematika še rada nagaja, vodili zapisnike in seštevali zadetke.


Več v Šport