Junijski večer glasbe in petja na vrtu

Organizator Društvo Zdravje in glasba Radenci

Filip Matko Ficko, četrtek, 9. junij 2016 ob 15:04
Igrata Valter Klemenčič in Luka Prislan, foto: Marija Erveš

Igrata Valter Klemenčič in Luka Prislan, foto: Marija Erveš

Društvo Zdravje in glasba Radenci je 2. junija zvečer na naslovu svojega sedeža, v Kajuhovi 5 v Radencih, prvič pripravilo in izvedlo koncert na prostem v domačem vrtu. Organizatorja sta bila predsednik društva prof. glasbe Berislav Budak in njegova soproga, Irena Trojnar Budak, dr. spec. spl. med. Slednja je ob 18. uri vse udeleženke in udeležence glasbenega večera, bilo jih je okrog 30, pozdravila ter najprej povabila na poslušanje prvega dela koncerta v klasičnem salonu v stanovanjski hiši. Tam je prof. Berislav Budak izvedel na klavirju skladbe iz klasičnega repertoarja (Frederica Chopina, Franza Leharja, Julesa Masseneta Thaisa in Erica Alfreda Leslie-a Satie-a).

V nadaljevanju sta prof. Berislav Budak in dr. Irena Trojnar Budak predstavila program Društva Zdravje in glasba Radenci v naslednji sezoni 2016/2017, ko je predvidenih kar šest glasbenih delavnic in dva koncerta na vrtu. Spodbudila sta udeležence tokratnega koncerta k vključitvi v društvo ter k naslednjim aktivnostim po 5. septembru 2016.

Po krajšem premoru se je v prijetnem vzdušju nadaljeval drugi del koncerta v paviljonu na vrtu. Kot gosta večera sta nastopila domačina, Radenčana Valter Klemenčič in Luka Prislan. Bil je to duet na indijanski flavti, orglicah in kitari. Zaigrala sta venček skladb popularne zabavne glasbe. Obiskovalci bili izredno navdušeni in izvajalcema je bil namenjen ogromen aplavz.

V nadaljevanju koncertnega glasbenega večera je pianist Berislav Budak igral na klavirju skladbe zabavnega programa, od filmske glasbe do »ragtimea«. Navdušenje poslušalcev je bilo enkratno, da so ob nekaterih znanih melodijah celo zapeli. Uradnemu delu je sledilo druženje s klepetom udeleženk in udeležencev večera, ki so ob tem izrazili željo, da si želijo v prihodnje še več podobnih dogodkov.


Več v Kultura in izobraževanje