Gasilci PGD Stara Nova vas prevzeli novo gasilsko vozilo

Za gasilsko društvo Stara Nova vas je bil nakup velik finančni zalogaj, saj so odšteli 57 tisoč evrov

Prlekija-on.net, sobota, 11. junij 2016 ob 18:33
Prevzem gasilskega vozila PGD Stara Nova vas

Prevzem gasilskega vozila PGD Stara Nova vas

4. junija 2016 smo prostovoljni gasilci iz Stare Nove vasi svečano prevzeli naše novo gasilsko vozilo GV-1, kjer nam je ob pričetku prireditve zagodlo vreme in ob močnem dežju smo uspeli s spremembo poteka protokola izvesti svečanost. Prireditev je bila v šotoru, za pijačo in jedačo bilo poskrbljeno, za zabavo pa poskrbel ansambel Opoj.

Dolgoletna želja prostovoljnega gasilskega društva Stara Nova vas je bila, da bi pridobili novo gasilsko vozilo, kar se nam je v letošnjem letu tudi uresničilo. Lansko leto smo praznovali okroglo 110. letnico obstoja.

V društvo z bogato prehojeno gasilsko potjo nas je včlanjenih več kot 200 gasilcev iz Stare Nove vasi in Dobrave, in nam nova gasilska pridobitev veliko pomeni.

Tako smo dopolnili svoj vozni park, kajti odslej bomo bolj hitro posredovali ob požarih, saj je vozilo namenjeno za hitrejše posredovanje in seveda usposabjanju. Gre za gasilsko vozilo, ki je opremljeno s sodobno gasilsko opremo po tipizaciji Gasilske zveze Slovenije (GV-1). V vozilu je motorna brizgalna, agregat, in številna druga oprema.

Za gasilsko društvo Stara Nova vas je bil nakup velik finančni zalogaj, saj smo odšteli 57 tisoč evrov, kjer nam je v veliki meri pomagala občina Križevci na čelu z našim županom magistrom Brankom Belec, s pomočjo gasilske zveze Križevci, z pomočjo dobavitelja vozila podjetja Avto Škafar iz Murske Sobote, predelovalca vozila podjetja Webo iz Maribora in seveda našimi botri, ter vaščani.

Novo gasilsko vozilo je blagoslovil župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič ob sv. Florjanovi maši, ki se je vsako leto udeležujemo gasilci Gasilske Zveze Križevci.

Novo vozilo je namenjeno usposabljanju in pomoči pomoči potrebnim ampak žal je novo gasilsko vozilo že bilo udeleženo na ognjenem krstu in bilo prisotno pri gašenju na treh požarih.

Zahvaljujem se vsem, ki nas podpirate in nam omogočate, da lahko pomagamo takrat, ko nas v nesreči nekdo potrebuje. Z opremo, znanjem in rednim usposabljanjem po najboljših močeh, poskušamo uresničevati tiste cilje, zaradi katerih so naši predniki pred 111 leti ustanovili društvo.

Predsednik: Danijel Lesničar


Več v Kultura in izobraževanje