Zaključek Slomškovega bralnega priznanja v župniji Ljutomer

Slomškovo bralno priznanje je letos osvojilo 22 otrok, ki jim ga je ob koncu svete maše podelil župnik Andrej Zrim

Prlekija-on.net, nedelja, 26. junij 2016 ob 18:26
Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

Zaključek Slomškovega bralnega priznanja

Konec maja je v župnijski cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, pri deseti sveti maši, potekal zaključek Slomškovega bralnega priznanja.

Slomškovo bralno priznanje nas v naši župniji Ljutomer že šesto leto zapored spodbuja, da bi tako otroci kot tudi starši radi segali po branju, ki izhaja iz življenja in vodi k Življenju. Nekatere knjige za SBP so vesele in navihane, druge bolj resne in razmišljujoče. Prav vse pa nas navdušujejo, da bi z njihovo pomočjo ujeli tisto srečo, ki Boga postavlja na prvo mesto, da je potem vse drugo na pravem mestu. K temu vabi tudi letošnje geslo izpod peresa bl. Antona Martina Slomška: »Brez Boga ni sreče doma

In na to geslo, smo skupaj z otroci pripravili krajšo dramsko igrico z naslovom »BREZ BOGA NI SREČE DOMA«, ki so jo otroci med sveto mašo tudi predstavili. Dramska uprizoritev je postavljena v enak čas, kot ga imamo – v Marijin mesec maj, ki ga na poseben način častimo z obhajanjem šmarnic.

Vesela sem, ker otroci zelo radi prihajajo k srečanjem za bralno priznanje in vajam za gledališko skupino. Upam, da bomo v prihodnjem šolskem letu privabili še več mladih nadebudnežev.

Slomškovo bralno priznanje je letos osvojilo 22 otrok, ki jim ga je ob koncu svete maše podelil župnik Andrej Zrim. Vsi so prebrali najmanj 4 knjige in tako osvojili posebno zlato Slomškovo priznanje.

Iskrene čestitke vsem in nikar ne pozabite na Slomškove besede, Brez Boga ni sreče doma!

Po končani sveti maši pa je v župnišču sledilo še krajše druženje za pridne mlade bralce in njihove starše.

Mentorica SBP: Nuša Novak


Več v Kultura in izobraževanje