Nedelja zakonskih jubilantov župnije Veržej

V župnijski kroniki župnije Veržej je zapisano, da letos praznuje okrogle obletnice porok kar 26 zakonskih parov

Jože Žerdin, ponedeljek, 27. junij 2016 ob 10:15
Nedelja zakonskih jubilantov župnije Veržej

Nedelja zakonskih jubilantov župnije Veržej

Župnija Veržej je ob sodelovanju Zavoda Marianum Veržej in domačina Dane in Vinka Kapuna v nedeljo, 26. junija, pripravila nedeljo zakonskih jubilantov župnije Veržej. V župnijski kroniki župnije Veržej je zapisano, da letos praznuje okrogle obletnice porok kar 26 zakonskih parov, nekateri živijo v župniji Veržej, spet drugi pa v drugih župnijah. Letošnjega srečanja se je udeležilo kar nekaj zakonskih jubilantov, ki so v zakonu 10, 20, 25, 30, 40 in 50 let.

Najprej so se udeležili zahvalne svete maše v župnijski cerkvi sv. Mihaela, katero je daroval domači župnik Jože Brečko, ki jim je ob jubileju čestital in zaželel še veliko skupnih zakonskih let. Pri nedeljski maši zakonskih jubilantov so sodelovali mladinski pevski zbor župnije Veržej. Po maši so se vsi skupaj odpravili v Marijanišče v Veržej na skupno kosilo in druženje ter obujanje spominov na prehojena zakonska pota.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje

130 let PGD Cezanjevci, foto: Občina Ljutomer

130 let PGD Cezanjevci

sreda, 19. junij 2024 ob 09:44
Odkritje spominske plošče Josipa Murse

Letos mineva 160 let od rojstva Josipa Murse

sreda, 19. junij 2024 ob 08:39