Nezanimivo za naslovnice medijev brez pretepa

Kantavtor in pevec Adi Smolar razveselil DOSOR-jevce

Filip Matko Ficko, torek, 12. julij 2016 ob 10:58
Adi Smolar razveselil DOSOR-jevce

Adi Smolar razveselil DOSOR-jevce

V okviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« je na odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, nastopil slovenski kantavtor in pesnik Adi Smolar. Tako je terasa tega doma v ponedeljek, 11. julija zvečer, bila nabito polna, veliko število poslušalk in poslušalcev pa je koncert spremljalo kar s svojih balkonov. Vendar je ob vsem tem bil gost, Adi Smolar, prepričan, da novica o tem dogodku ne bo prišla na naslovne strani medijev, ker pa ni prišlo do množičnega pretepa.

Seveda pa je imel Adi Smolar »na zalogi« še veliko tovrstnih iskric iz našega vsakdanjega življenja v prelepi podalpski deželici. Veliko jih je tudi »obdelal« v svojih verzih (Hvalnica travniku, Lepa si Slovenija, To mene ne skrbi, Jaz ne grem v šolo, Rolica papirja, Nič slabega se zgodilo ni, Dvajset ljubic, Jaz sem nor, Gospa natakarica, Žejni Franc, Je treba delat, Jaz delam vse počas, Igre na srečo.....). Ker je mati Adija Smolarja bila doma iz Stanetinec, se pevec izredno rad spominja otroških let, ki jih je prebil na domačiji svoje matere in se deloma počuti celo Prleka. In prava prleška hudomušnost veje tudi iz besedil njegovih pesmi. Zato lahko zapišemo, da je med stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja še najbolj popularna njegova »Bognedaj, da bi crknu televizor«.

Poldrugo uro trajajoči koncert kantavtorja in pevca Adija Smolarja sta tokrat sponzorirala Pivovarna Bevog Potrna (Laafeld v sosednji Avstriji) Slovenca Vasje Golarja iz Gornje Radgone in Klima Tratnjek iz Murske Sobote.


Več v Družabno