Prleški vinogradniki odprli svoje kleti

Trinajst vinogradnikov iz ljutomerske občine je v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer pripravilo Dan odprtih kleti

Prlekija-on.net, sreda, 3. avgust 2016 ob 13:35
Dan odprtih kleti prleških vinogradnikov

Dan odprtih kleti prleških vinogradnikov

Tretji dan 60. praznika Občine Ljutomer je trinajst vinogradnikov iz ljutomerske občine v sodelovanju z Društvom vinogradnikov in prijateljev vin Ljutomer pripravilo Dan odprtih kleti. Za obiskovalce so vinogradniki, ki imajo vrhunska vina, pripravili degustacije.

Vrata svojih kleti so odprli Vina Marič z Zgornjega Kamenščaka, Vinogradništvo Kovačič iz Presike, Vinoreja Kaučič iz Gresovščaka, Turistična kmetija Frank – Ozmec iz Slamnjaka, Turistična kmetija Jureš iz Globoke, Vinogradništvo in vinarstvo Ozmec iz Ilovcev, Vinogradništvo Družina Novak iz Cezanjevcev, Turistična kmetija Stari Hrast iz Radomerja, Pivičan – Kosi iz Drakovcev, Turizem na podeželju Tompa iz Stare Ceste, Vinogradništvo Lipovec iz Radomerščaka, Magdič Zvonko iz Stare Ceste in Vinogradništvo Horn iz Moravcev.

Vinogradnike so obiskali tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, podžupana Janko Špindler in Boro Zemljak ter nekateri sodelavci iz občinske uprave. Njihov namen je bil, da izvejo s kakšnimi problemi se ubadajo vinogradniki, predstavili so jim svojo vizijo, navrgli pa so tudi predloge, s katerimi bi lahko še izboljšali turistično ponudbo v občini. V kratkem bodo namreč pripravili posebne delavnice, na katerih bodo skupaj s ponudniki turističnih produktov, predvsem vinske kapljice in kulinarike, začrtali smernice za še boljši skupni nastop na turističnem trgu.


Več v Družabno