Bogatejši za novo življenjsko izkušnjo

Ivica Lujić iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča in Kristijan Marksl obiskala sedež in kompleks Centra za družino SOŽITJE - Mladinski center Prlekije na Spodnjem Kamenščaku

Prlekija-on.net, sreda, 17. avgust 2016 ob 16:41
Na sedežu Centra za družino SOŽITJE

Na sedežu Centra za družino SOŽITJE

Svojemu človekoljubnemu poslanstvu in poklicu zelo predana socialna delavka Ivica Lujić iz Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije - Soča (mariborske enote) je nedavno skupaj s svojim "varovancem" Kristijanom Markslom iz Terbegovec (občina Sveti Jurij ob Ščavnici) obiskala sedež in kompleks Centra za družino SOŽITJE - Mladinski center Prlekije na Spodnjem Kamenščaku.

V delovnem razgovoru, kjer sta tudi sodelovala tam zaposlena Drago Vaupotič in Aleksandra Škrjanec ter vodja centra, ob prijetni atmosferi so bili prisotnii seznanjeni z veliko življenjsko preizkušnjo vsestransko talentiranega Kristjiana. Po uspešno končani ljutomerski gimnaziji in pričetku študija je doživel prometno nesrečo, ki je dodobra spremenila njegovo življenje. Pa vendar so bili dobri ljudje, ki so mu pomagali, bila je tudi SOČA in mladenič je tudi sam poln optimizma. Mogoče še bo nekoč tudi sam, kar je sedaj njegova dolgoročna želja, postal fizioterapevt.

V nadaljnem pogovoru je bilo konkretizirano bodočo skupno sodelovanje in začrtan terminski plan čim ugodnejše in časovno hitre vključitve Kristijana v ustrezno delovno okolje, po uspešno zaključeni delovni terapiji, v okviru državne aktivne politike zaposlovanja. Pri slednji realizaciji bi pa naj sodelovalo tudi MDDS in enake možnosti - Direktorat za tg dela in zaposlovanje oziroma ZRSZ.


Več v Kultura in izobraževanje