Ko en paradižnik tehta poldrugi kilogram

Na vrtu Marije Ivanek v Lomanošah zrasel rekorden paradižnik

Prlekija-on.net, torek, 23. avgust 2016 ob 09:03
Paradižnik velikan

Paradižnik velikan

Iztekajoče se pogosto deževno in nič kaj prevroče poletje, ki ni bilo ugodno kmetovalcem, vinogradnikom, sadjarjem, vrtnarjem, čebelarjem..., bo vsaj nekaterim pridelovalcem vrtnin ostalo v nadvse lepem spominu, saj so kljub slabšim vremenskim pogojem v njihovih vrtovih ter na njivah, zrasli pridelki – velikani. In med slednjimi je tudi Marija Ivanek iz Lomanoš pri Gornji Radgoni. Kljub preveliki vlagi, ali ravno zaradi tega, so namreč na njenem vrtu zrasli paradižniki velikani.

"Začelo se je dobro in so se plodovi zelo razvili, nato pa je preveč vlage naredilo svoje in so plodovi začeli pokati in propadati. Vseeno pa jih je kar nekaj ostalo zdravih in so številni paradižniki presegli kilogram in več. Eden največjih izmed lepih rdečih sadežev je dosegel kar lepo težo, in sicer natančno 1.500 gramov, kar je zelo veliko", nam je razlagala znana branjevka z bližnjega Plitvičkega Vrha, ki je velikana, na radgonski kmečko-ekološki tržnici, "razstavila" med svojimi malčki, ki jih ponuja ljubiteljem kakovostnih domačih vrtnin, zelenjave in drugih pridelkov.

In ker vedno ponuja sveže nabrane in zdrave pridelke, ni težav s prodajo, tudi če je cena nekoliko višja od tistih akcijskih v trgovskih središčih...


Več v Narava