Vinar leta 2016 predstavil novosti in prve napovedi za trgatev

Predstavili so novo moč v ekipi, Jorna Pedersena, ki je svoje dolgoletne menedžerske izkušnje nabiral tudi v pivovarni Carlsberg na Hrvaškem. Kot generalni direktor podjetja P&F Holding Vino bo sodeloval pri uresničevanju novo začrtane strategije.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. avgust 2016 ob 10:36
Vladimir Puklavec in Jorn Pedersen

Vladimir Puklavec in Jorn Pedersen

P&F Jeruzalem, ki je letos ponovno osvojil laskavi naziv Vinar leta 2016, je na novinarski konferenci predstavil nekatere novosti in prva pričakovanja glede trgatve. Organizacijske in strateške spremembe je predstavil Vladimir Puklavec, lastnik krovnega podjetja P&F Holding Vino. Ob tem je predstavil novo moč v ekipi, Jorna Pedersena, ki je svoje dolgoletne menedžerske izkušnje nabiral tudi v pivovarni Carlsberg na Hrvaškem. Kot generalni direktor podjetja P&F Holding Vino bo sodeloval pri uresničevanju novo začrtane strategije. Mitja Herga, glavni enolog in direktor kleti je predstavil pričakovanja glede trgatve s katero pričenjajo 5. septembra in pričakovanja glede letnika 2016, ki kaže na še večjo kakovost vin kot v prejšnjem letu.

Ob zaključku novinarske konference sta Vladimir Puklavec in Martin Hebar, predsednik rokometnega kluba Jeruzalem Ormož slavnostno podpisala pogodbo o nadaljnjem sponzorstvu rokometnega kluba Jeruzalem Ormož.

Jorn Pedersen prevzema vlogo direktorja skupine P&F Holding Vin
Vladimir Puklavec, lastnik skupine P&F Holding Vino je na novinarski konferenci predstavil nekatere novosti, ki jih bodo uvedli v podjetju. Kot je poudaril, so do sedaj glavne investicije bile usmerjene v proizvodni del oziroma kakovost vina. Da so pri doseganju le tega več kot uspešni, dokazujejo tudi številne nagrade in pravkar osvojeni naziv Vinar leta 2016 na ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona. Z novo strategijo svojo pozornost primarno usmerjajo v potrošnika, v marketinške in prodajne kanale ter prepoznavnost blagovne znamke, da lahko kakovost svojih vin predstavijo čim širšemu krogu ljudi, tako doma kot v tujini. Ključna postaja dodana vrednost izdelka, strategija kleti pa ne gre v širjenje in količine, temveč v kakovost po primerni ceni.

Ključni člen pri implementaciji začrtane strategije je nova moč v podjetju, Jorn Pedersen, ki prevzema vlogo direktorja skupine P&F Holding Vino. Kalil se je v mednarodnih vodah, od Azije, Afrike do centralne Evrope in je dolga leta deloval v pivovarskem podjetju Carlsberg. Ob svoji predstavitvi je povedal: »Počaščen sem, da me je gospod Puklavec povabil k sodelovanju in da smo našli skupno strategijo, v katero trdno verjamemo. Ni lepšega priti v podjetje ravno v času, ko prejme toliko nagrad in priznanj za svoje delo. Gre za unikatno podjetje, z dolgo tradicijo, družinsko zgodbo in vrednotami, kar pa nam manjka so unikatne prodajne poti. In naš cilj bo začrtati jasen fokus in identiteto podjetja. Fokus postavljamo na vinih najvišje kakovosti in stiku s potrošniki

Uspešno zaključili investicijo v kleti v Makedoniji
Ob prejemu 28 medalj in že drugem nazivu Vinar leta na Vino Slovenija Gornja Radgona je klet dobila nedvoumno priznanje za svoje delo. Prav vsa vina poslana na ocenjevanje so prejela eno od medalj, od velikih zlatih za arhivska, do zlatih za letnik 2015, je po torkovi razglasitvi vinarja leta poudaril Mitja Herga, ki je obenem podal tudi prva pričakovanja za letnik 2016. S trgatvijo pričenjajo 5. septembra in po prvih ocenah bo letnik nekoliko manjši a izredno kakovosten: »Zaradi zmrzali in toče, ki smo jo utrpeli dvakrat, bo letošnji pridelek manjši za 16 %. Iz lastnih vinogradov tako pričakujmo 3.700 ton grozdja, kar je 650.000 litrov vina manj kot lani. Večje težave zaradi zmrzali so utrpeli naši kooperanti. Iz odkupa pričakujemo 30 % oziroma 600.000 litrov vina manj. V primeru, da bo jesen suha in sončna, se lahko nadejamo zelo aromatičnih in sortno prepoznavnih vin. Temperature so bile letos namreč nižje in ni bilo ekstremno vročih dni, kar je izrazito pozitivno za razvoj aromatike. Obenem pa bodo izrazitejše kisline, kar pomeni radoživost in eleganco vin

Herga je obenem izpostavil, da je podjetje letos uspešno zaključilo investicijo v kleti v Makedoniji, kjer se jim je pridružil tudi priznan enolog, dr. Dane Jovanov. V Makedoniji prav tako pričakujejo najvišjo kakovost in vrednost vin, s poudarkom na cabernet sauvignonu, s trgatvijo pa začenjajo že to soboto.

P&F Jeruzalem je Vinar leta 2016, največji slovenski vinogradnik in eden največjih domačih izvoznikov vina. Za vinsko klet od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80-letno vinarsko tradicijo. Grozdje pridelujejo na naravi prijazen način in še vedno ohranjajo tradicijo ročnega obiranja grozdja. Uporabljajo najsodobnejšo tehnologijo, kar jim omogoča postavljanje trendov na področju pridelave belih vin.


Več v Gospodarstvo