V Trnovcih so pripravili gasilsko in nogometno tekmovanje

Gasilsko tekmovanje pionirjev in veteranov PGD Trnovci in nogometni turnir za pokal PGD Trnovci

Prlekija-on.net, torek, 30. avgust 2016 ob 10:26
Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

Gasilsko tekmovanje PGD Trnovci

V soboto, 27. avgusta, je PGD Trnovci organiziralo 3. tekmovanje pionirjev in veteranov, ki je potekalo pred gasilskim domom, na igrišču pri gasilskem domu pa je potekalo tekmovanje v nogometu. Po dvigu zastave jih je najprej pozdravil naš predsednik Matej Belšak in pa poveljnik G.Z. Sv. Tomaž Albin Belšak.

Najprej so tekmovanje pričeli naši najmlajši, pionirke iz PGD Trnovci in PGD Miklavž pri Ormožu, ter pionirji iz PGD Bresnica, PGD Koračice, PGD Senešci in PGD Miklavž pri Ormožu. Tekmovalci so morali opraviti 2 vaji: 1. vaja z vedrovko in 2. vaja prenos vode iz enega soda v drugi sod. Pri pionirkah so bile najboljše domače tekmovalke iz PGD Trnovci, 2. mesto so osvojile tekmovalke iz Miklavža pri Ormožu. Pri pionirjih so 1. mesto osvojili PGD Bresnica, 2. mesto PGD Senešci, 3. mesto Miklavž pri Ormožu in 4. mesto PGD Koračice.

Popoldne je potekalo tekmovanje veterank in veteranov, ki so tudi morali opraviti 2 vaji: 1. vaja s hidrantom in 2. vaja raznoterosti. Pri starejših gasilkah so tekmovale 3 ekipe: PGD Prepolje, PGD Gabernik in domačinke iz PGD Trnovci. Pri starejših gasilcih je tekmovalo 5 ekip: PGD Formin, PGD Starše, PGD Liboje, PGD Radenci-Boračeva in PGD Slovenja vas. Najboljši so bili gasilci iz PGD Radenci-Boračeva, ki so osvojili 1. mesto, 2. Liboje, 3. Starše, 4. Slovenja vas in 5. Formin.

Ob gasilskih tekmovanjih je ves čas potekal nogometni turnir za pokal PGD Trnovci. Tekmovalo je 8 ekip: PGD Trnovci, PGD Senešci, PGD Mala Nedelja, PGD Polenšak, FC Grozdek, Zagorci, Albatrosi in Pijandure. Najboljši so bili Zagorci, 2. FC Grozdek, 3. Senešci in 4. Mala Nedelja.

Po tekmovanju je bila podelitev priznaj in pokalov, ki sta se je udeležila župan Mirko Cvetko in pa predsednik G.Z. Tomaž Janez Obran, ki sta jih pozdravila in spregovorila par besed in se domačim gasilcem zahvalila za organizacijo prireditve.

Na koncu je potekala še veselica z bogatim srečelovom, gostje pa so lahko zaplesali ob ansamblu Poklon.

Ivan Trunk​


Več v Kultura in izobraževanje