Policija vabi k zaposlitvi in izobraževanju nove kandidate za policiste za varovanje meje

Kandidati bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje

Prlekija-on.net, četrtek, 1. september 2016 ob 19:54
Policija, foto: policija.si

Policija, foto: policija.si

Policija k sodelovanju vabi večje število kandidatk in kandidatov za policiste oz. policistke, ki bodo po uspešno zaključenem usposabljanju opravljali naloge varovanja schengenske meje. Rok za oddajo je 15. september 2016.

Imaš srednjo stopnjo strokovne ali splošne izobrazbe (V. stopnjo)?
Si državljan Slovenije s stalnim prebivališčem v Evropski uniji?
Nimaš dvojnega državljanstva?
Imaš veljavno vozniško dovoljenje B-kategorije?
Imaš ustrezne psihofizične sposobnosti?
Izpolnjuješ tudi druge pogoje?
Prijavi se do 15. septembra 2016!

S temi stavki na Policiji vabijo kandidate in kandidatke k prijavi na razpis. Javno objavo za sklenitev delovnega razmerja najdete tukaj.

Kandidati, ki bodo izpolnjevali formalne pogoje, bodo v okviru izbirnega postopka opravljali preizkus telesnih zmogljivosti, psihološki pregled, zdravniški pregled in razgovor z izbirno komisijo.

Z izbranimi kandidati bo sklenjena pogodba o zaposlitvi za določen čas predvidoma v januarju 2017, in sicer za obdobje 6 mesecev za čas usposabljanja po programu usposabljanja delavcev policije za varovanje meje in priprave na izpit za izvajanje policijskih pooblastil.

Po uspešno zaključenem usposabljanju bo z izbranimi kandidati predvidoma sklenjena pogodba o zaposlitvi za nedoločen čas za opravljanje nalog varovanja schengenske meje in varovanja objektov, ki jih v skladu s predpisi varuje policija.

Obeta se nov begunski val
Število beguncev, ki iz Turčije prispejo na grške otoke, je v torek močno naraslo. V 24 urah je prispelo 462 ljudi. Gre za največje zabeleženo število novih migrantov v enem dnevu, odkar sta EU in Turčija aprila začeli izvajati dogovor o zajezitvi begunskega toka.

"Tranzita migrantov, kot smo ga doživeli lansko jesen, ne bomo tolerirali," pa med drugim pravi ministrica za notarnje zadeve Vesna Györkös Žnidar in napovedauje, da bo Slovenija, če se balkanska migracijska pot ponovno odpre, prisiljena sprejeti skrajne ukrepe.

Madžarska medtem gradi dodatno žično ograjo, Hrvaška pa krepi nadzor na meji s Srbijo.


Več v Kultura in izobraževanje