Erasmus+ izmenjava tudi v Dvorcu Rakičan

Mladi so spoznali kaj naj bi dobra podjetniška ideja vsebovala in delili dobre primere praks mehanizmov pri podpiranju razvoja podjetniških idej mladih

Bianca Žitnik, ponedeljek, 5. september 2016 ob 08:40
Erasmus+ izmenjava v Dvorcu Rakičan

Erasmus+ izmenjava v Dvorcu Rakičan

»Podjetni sosed« je bil naslov mladinske izmenjave v okviru Erasmus+ programa, ki se je v Dvorcu Rakičan odvijala od 26.8. do 3.9. 2016.

Udeleženci izmenjave so bili iz Slovenije in sosednje Hrvaške, v dneh izmenjave pa so potekale različne aktivnosti. Mladi so tako spoznali kaj naj bi dobra podjetniška ideja vsebovala in delili dobre primere praks mehanizmov pri podpiranju razvoja podjetniških idej mladih. Osrednji dogodek je bila »tržnica idej«, na kateri so v soboto sodelujoči predstavili svoje podjetniške ideje uspešnim mladim podjetnikom, predstavnikom gospodarstva in razvojnih oz. podpornih institucij. Vse predstavljene ideje so prejele konstruktivno kritiko za izpopolnitev ideje, najboljša pa nagrado.

Projekt »Podjetni sosed« programa Erasmus+ nudi mladim možnost pridobitve ter poglobitve številnih novih znanj in kompetenc v povezavi z razvojem podjetniške ideje. Mladi izpopolnjujejo komunikacijske sposobnosti in sposobnosti dela v mednarodnem timu. Projekt v mladih spodbuja kreativnost in inovativnost zaradi česar postanejo kompetenten in sposoben kader, ki je zmožen realizacije svojih podjetniških idej.

Erasmus+


Več v Kultura in izobraževanje