PGD Ljutomer osvojili prehodni pokal na 6. tekmovanju GZ Ljutomer

Prehodni pokal so osvojili PGD Ljutomer, drugi so bili PGD Veržej, tretji pa PGD Mekotnjak - Stara Cesta

Prlekija-on.net, torek, 13. september 2016 ob 10:25
Prehodni pokal so osvojili PGD Ljutomer

Prehodni pokal so osvojili PGD Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer in Prostovoljno gasilsko društvo Cven, sta v nedeljo, 11. septembra, na igrišču NK Cven, pripravila 6. tekmovanje za prehodni pokal GZ Ljutomer in 5. dan gasilcev Gasilske zveze Ljutomer.

V tekmovanju so se najprej pomerile pionirske in mladinske enote, nato pa še članske enote in starejši gasilci. Vseh enot je bilo 42 v različnih starostnih kategorijah.

Vsaka ekipa je izvedla dve vaji, štel pa je najboljši rezultat. Pri točkovanju se je upošteval točkovnik iz Pravilnika o organizaciji in izvedbi tekmovanja Gasilske zveze Ljutomer za prehodni pokal, tekmovalo pa se je s postavljenim orodjem.

Med pionirji so slavili PGD Veržej, med pionirkami PGD Ljutomer, pri mladincih PGD Branoslavci, pri mladinkah pa PGD Ljutomer. Pri članih A so slavili PGD Mekotnjak - Stara Cesta, pri članicah A PGD Ljutomer, pri članih B PGD Mekotnjak - Stara Cesta, pri članicah B PGD Pristava, pri veteranih pa PGD Ljutomer. Prehodni pokal so osvojili PGD Ljutomer, drugi so bili PGD Veržej, tretji pa PGD Mekotnjak - Stara Cesta. Vse razvrstitve lahko vidite tukaj.

V sklopu tekmovanja se je obeležil tudi 5. dan gasilcev GZ Ljutomer, na zaključni slovesnosti ob razglasitvi rezultatov tekmovanja. Na prizorišču so pripravili tudi razstavo gasilske opreme nekoč in danes ter pripravili različne predstavitve opreme.

Foto: Sara Vinkovič


Več v Kultura in izobraževanje