Predstavitev rezultatov šolanja psov v MCP na Spodnjem Kamenščaku

Vaje poslušnosti, sledenja, obrambe in agility, so s svojimi psi prikazali člani ŠKD Ljutomer - Križevci

Branko Košti, torek, 13. september 2016 ob 14:06
Praktičen prikaz šolanja psov

Praktičen prikaz šolanja psov

Po nedavnem predavanju o psih, katerega je v Mladinskem centru Prlekije izvedla podpredsednica Športnega kinološkega društva Ljutomer – Križevci Petra Pleh, so bili v soboto v MCP na Spodnjem Kammenščaku spet v glavni vlogi kosmati človekovi najboljši prijatelji.

V predavanju pred časom je Plehova, med drugim, govorila o vzgoji in šolanju psov, v soboto pa so lastniki, vsi člani ŠKD Ljutomer - Križevci s svojimi nepogrešljivimi domačimi ljubljenci praktično prikazali, česa vsega so se naučili v času šolanja na poligonu v Lukavcih in utrdili z vztrajnim in doslednim delom doma. Psi so vztrajne, delovne in učljive živali. Če ima pes še odgovornega, vztrajnega, vestnega in doslednega vodnika - lastnika, skupaj z dolgoletnim delom lahko dosežeta skorajda čudeže, vsaj skozi pogled laikov na tem področju. Poznavalci namreč dobro poznajo lastnosti in sposobnosti teh, najbolj razširjenih hišnih ljubljencev.

Uvod v predstavitev je pripravila Nina Stegmüller, strokovni programski vodja MCP, zatem sta skupaj s Stankom Hunjadijem v imenu centra, Mladinskega sveta Ljutomer in Združenja prleških vojnih veteranov podelila knjižno protokolarno darilo in vojaški zlatnik vodji šolanja psov v ŠKD Ljutomer – Križevci Zvonku Vučku in podpredsednici Petri Pleh v znak priznanja za delo na kinološkem področju in sodelovanje z mladinsko-družbenim sektorjem. Sam prikaz dela psov in vodnikov je komentirala članica ŠKD Marjana Vučko, prikazane pa so bile vaje poslušnosti, agility, sledenja in obrambe.

Ob koncu so se lahko obiskovalci, kateri so zavzeto spremljali delo ter pse in lastnike za uspešno izvedene vaje nagradili z aplavzom, s kosmatimi prijatelji družili, jih pobožali in se z njimi tudi slikali. Seveda so pri tem najbolj uživali najmlajši.


Več v Kultura in izobraževanje