Eva Tompa ponovno osvojila drugo mesto

Iz leta v leto uspešna na Dnevih narodnih noš v Kamniku

Filip Matko Ficko, nedelja, 18. september 2016 ob 12:22
Eva Tompa, foto: Gregor Tompa

Eva Tompa, foto: Gregor Tompa

Devetletna harmonikarka Eva Tompa iz Rihtarovec zelo uspešno s svojo frajtonerico nastopa doma ter po Sloveniji. Letos poleti smo jo kar trikrat lahko poslušali v radenskem parku, kjer sta ob četrkovih večerih Zdravilišče Radenci ter Zavod za turizem in šport Radenci organizirala glasbene večere.

Ker je lani zelo uspešno nastopila na tekmovanju mladih harmonikarjev v Kamniku, osvojila je 2. mesto, se je tovrstnega tekmovanja na 46. Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine v Kamniku letos ponovno udeležila. Tako so jo v soboto, 10. septembra, v okviru posebne ekskurzije spremljali članice in člani Kulturnega društva Janko Divjak Kapela, saj prav v tem društvu sodeluje v sekciji mladih glasbenikov, ki jo kot mentor vodi Ivan Fleisinger.

Na 11. tekmovanju harmonikarjev za pokal narodnih noš je v kategoriji mladih harmonikarjev do 10 let Eva Tompa ponovno osvojila 2. mesto, za Ambrožem Goličnikom ter pred Danajo Grebenc. Evini spremljevalci in spremljevalke iz društva KD Janko Divjak Kapela so ob nastopu ustvarili prijetno vzdušje ter Evo »ponesli« do odlične uvrstitve.


Več v Kultura in izobraževanje