ZELENO OKNO Leskova Libanja v Mekotnjaku

27. september – svetovni dan turizma obeležili tudi člani Turističnega društva Stara Cesta

Prlekija-on.net, sreda, 28. september 2016 ob 19:16
Svetovni dan turizma v Mekotnjaku

Svetovni dan turizma v Mekotnjaku

27. september je vsako leto namenjen ozaveščanju širše javnosti o pomenu turizma za ljudi. Letošnji slogan praznovanja je TURIZEM ZA VSE s poudarjanjem zelenega turizma, ki ponuja največ možnosti širšemu krogu ljudi. V mnogih krajih po Sloveniji so ob 17.00 uri simbolično odprli ZELENA OKNA, ter na ta način predstavili posebnosti v svojem kraju. Tak dogodek je pripravilo tudi TD Stara Cesta.

Že pred dnevi so člani Turističnega društva Stara Cesta učence OŠ Janka Ribiča Cezanjevci popeljali po učni poti in jim predstavili nekaj zanimivih točk. Najmlajši učenci so tudi pomagali pri izdelavi in postavljanju zelenega okna pri rimskih gomilah.

V torek pa so člani TD v počastitev svetovnega dneva turizma pripravili srečanje – zeleno okroglo mizo, kjer so prisotni spregovorili o turistični dejavnosti v manjših krajih in možnostih za razvoj zelenega turizma na podeželju.

V razgovoru sta sodelovala tudi podžupan občine Ljutomer Janko Špindler in zgodovinar dr. Miran Puconja. V krajih Desnjak, Mekotnjak in Stara Cesta je kar nekaj možnosti za razvoj zelenega turizma z vključevanjem zgodovinskih, kulturnih, etnoloških in drugih danosti, kar društvo že tudi vključuje v svojo dejavnost. Oba sta izrazila pomembnost društvenega delovanja in dala tudi nekaj koristnih napotkov in pojasnil, vsak s svojega področja.

Ob simboličnem odpiranju zelenega okna so organizatorji v sproščenem vzdušju ponudili pečene kostanje in druge jesenske sadeže narave.


Več v Kultura in izobraževanje