Židan papežu Frančišku predal potico, ki jo izdelujejo v Ljutomeru

Minister je papeža seznanil s pobudo Slovenije za razglasitev svetovnega dneva čebel in mu ob tej priložnosti predal darilo, slovenski med in potico

Prlekija-on.net, četrtek, 29. september 2016 ob 20:01
Papež Frančišek in Dejan Židan, foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Papež Frančišek in Dejan Židan, foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, mag. Dejan Židan se z delegacijo iz Slovenije udeležuje zasedanja Odbora za kmetijstvo pri FAO (COAG) na Agenciji Združenih narodov za prehrano v Rimu (FAO), kjer so med drugim obravnavali tudi pobudo Slovenije, da se 20. maj razglasi za Svetovni dan čebel.

Ob robu zasedanja se je Židan v Vatikanu udeležil tudi splošne avdience pri papežu Frančišku, kjer ga je minister seznanil s pobudo Slovenije za razglasitev svetovnega dneva čebel in mu ob tej priložnosti predal darilo, slovenski med in potico, ki jo izdelujejo v Ljutomeru in ki je pred kratkim prejela srebrno priznanje za inovacijo leta 2016.

Ob tej priložnosti je v prostorih FAO prvič na ogled tudi interaktivni paviljon »Čebelji svet«, s katerim Slovenija obiskovalce informira o pobudi razglasitve svetovnega dne čebel ter jim približa vsebine o pomenu čebel, čebelarstva in opraševanja za človeštvo ter boju zoper lakoto.


Več v Gospodarstvo