Na prvi trgatvi nabrali 980 kilogramov kraljeve sorte Jeruzalema - šipona

Prvo vino iz tega vinograda Vinarja leta P&F Jeruzalem, bodo lahko poizkusili maja prihodnje leto

Prlekija-on.net, nedelja, 2. oktober 2016 ob 10:56
Prva trgatev šipona pri Vinarju leta

Prva trgatev šipona pri Vinarju leta

Vinar leta P&F Jeruzalem je imel letos v jeruzalemskih goricah ob stari zidanici Malek prav posebno trgatev, o čemer smo že pisali. Leta 2014 so skupaj s prijatelji, poslovnimi partnerji, okoliškimi župani in znanimi Slovenci zasadili oz. obnovili terasast vinograd šipona, lani so opravili rez trt, letos pa je vinograd prvič obrodil. Prva trgatev je bila zato res posebno doživetje za vse, skupaj pa so nabrali kar 980 kilogramov kraljeve sorte Jeruzalema - šipona. Mitja Herga, glavni enolog in direktor kleti P&F Jeruzalem je na trgatvi tudi že napovedal, da bodo prvo vino iz tega vinograda lahko poizkusili maja prihodnje leto.

V leta 2014 zasajenem vinogradu največjega vinogradnika in vinarja leta P&F Jeruzalem, pri slikoviti zidanici Malek, je bilo letos spet živahno, saj je potekala prva trgatev. Kot je goste nagovoril Mitja Herga, direktor in glavni enolog P&F Jeruzalem: »prva trgatev mladega vinograda je res posebno doživetje, saj trta prvič poplača vloženo delo in skrb. Kljub pozebi in toči, ki nas je letos prizadela, je mlad vinograd s kar 31.000 trtami šipona lepo obrodil. Zato se lahko nadejamo odličnega vina, čeprav prvič še v manjši količini«.

V imenu družine Puklavec, lastnikov vinske kleti, je goste toplo pozdravila tudi Tatjana Puklavec in v vinogradu skupaj z družino sodelovala pri prvi trgatvi. Jorn Pedersen, direktor skupine P&F Holding Vino pa je ob tej priložnosti poudaril, da P&F Jeruzalem ne prideluje zgolj vina, saj je v steklenico ujeto vse od pokrajine do veselja ljudi. Poslanstvo je ustvarjati nepozabne izkušnje in spomine, kot je tudi prva trgatev pri Maleku.

Dogodku so se pridružili številni znani Slovenci, okoliški župani in predstavniki podjetij, ki so svojo trto sorte šipon zasadili leta 2014 in s tem prispevali k zgodovinski javni obnovi vinograda, ki spada med največje pri nas. Trgatve so se med drugim udeležili Sara Stadler, Vinska kraljica Slovenije 2016, nekdanji nogometaš Sašo Udovič, modna oblikovalka Urša Drofenik, radijec Miha Deželak, župan Občine Ormož, Alojz Sok in župan Občine Razkrižje Stanko Ivanušič ter številni drugi. Za dobro razpoloženje so skrbeli še povezovalec dogodka in priljubljen radijski voditelj Boštjan Romih, pevka Nuša Derenda in glasbeniki ter plesalci KD Obrež.

Spodaj še je nekaj utrinkov iz trgatve.

Foto: Mediaspeed


Več v Družabno