Na vsak kako in zakaj je odgovarjala Miša Pušenjak

V Vrtnarstvu Alt na Pristavi so gostili strokovnjakinjo za zelenjadarstvo in okrasne rastline Mišo Pušenjak

Bianca Žitnik, sobota, 8. oktober 2016 ob 19:43
Miša Pušenjak v Vrtnarstvu Alt

Miša Pušenjak v Vrtnarstvu Alt

Ko dnevi postajajo krajši in hladnejši, vrtičkarji spravljajo pridelke s svojih vrtov. Za vse tiste, katerih letina ni bila pričakovana, tiste, ki bi radi več ali nekaj novega in za vse tiste, ki bi radi osvojili še več znanja so v soboto, 8. oktobra, v Vrtnarstvu Alt na Pristavi gostili strokovnjakinjo za zelenjadarstvo in okrasne rastline Mišo Pušenjak.

Miša Pušenjak – priznana avtorica knjig, je še enkrat več dokazala, da ima poleg teoretičnega tudi neizmerno veliko praktičnega znanja. Odgovarjala je na vprašanja v zvezi z vzgojo, zaščito in spravilom krompirja, špargljev, česna, sladkega krompirja… Ob vedno bolj sušnih poletjih je gostja navdušenim vrtičkarjem svetovala glede zastirke, vsako leto hujše nadloge - polžev, gnojenja zelenjavnih rastlin, ekološkega (beri ročnega) zatiranja rastlinskega plevela slaka…

Na sprehodu po rastlinjaku, kjer še vedno rastejo sočni paradižniki, sta Anka in Tone predstavila sorte, katerih sadike so spomladi naprodaj na njihovi vrtnariji, Miša pa je odgovarjala na številna vprašanja glede vzgoje in predvsem zaščite k boleznim nagnjeni a slastni in nepogrešljivi poletni zelenjavi. Ker je jesen tudi čas zamenjave rastlin na cvetličnih gredah sta Anka in Miša svetovali tudi o zasaditvah le-teh in zasaditvah grobov. Za vse tiste, ki na grobovih nimajo prostora za sajenje pa so v Vrtnarstvu Alt pripravili zasaditve v večje ali manjše posode.

Stranke Vrtnarstva Alt so bile v soboto poleg sproščenega pogovora o težavah in različnih nasvetov o vzgoji rastlin znane Miše, deležne ob nakupu tudi 10% popusta.


Več v Kultura in izobraževanje