David Žibrat se intenzivno pripravlja na EP v kickboxingu, ki bo v Mariboru

Obiskali smo Davida Žibrata in njegov Kickboxing klub Pomurje, ki od oktobra deluje tudi v Ljutomeru

Prlekija-on.net, nedelja, 9. oktober 2016 ob 18:39
David Žibrat in Tomaž Barada

David Žibrat in Tomaž Barada

Z letošnjim oktobrom, so se v Ljutomeru pričeli treningi kickboxa, pod okriljem Kickboxing kluba Pomurje, ki ga vodi David Žibrat iz Mote pri Ljutomeru. David je slovenski reprezentant v kickboxingu v sklopu reprezentance Kickboxing zveze Slovenije (KBZS) in se udeležuje največjih turnirjev na katerih dosega odlične rezultate.

Trenutno je v zaključni fazi priprav pred Evropskim prvenstvom v kickboxingu (light contact), ki bo od 22. do 29. oktobra v dvorani Tabor v Mariboru. Sprva je bila predvidena lokacija v Anakari v Turčiji, a je zaradi varnosti prvenstvo bilo prestavljeno in bo potekalo v organizaciji Kickboxing zveze Slovenije in Tomaža Barade, ki je tudi Davidov glavni trener. David se na največje tekme pripravlja v Mariboru, v Športnem centru Barada.

Davida smo v soboto obiskali v Ljutomeru v športni dvorani ŠIC, kjer je bil organiziran sparing trening, na katerem so bili udeleženi tekmovalci Kickboxing kluba Pomurje, Dejan Zavec GYM in Športnega centra Barada. Med njimi je bila tudi večina reprezentantov v light contactu, znani boksarji, prisoten je bil tudi Davidov trener Tomaž Barada.

Kickboxing klub Pomurje od oktobra tudi v Ljutomeru
David je letos preimenoval svoj klub, ki se je prej imenoval Kickboxing klub Odranci, sedaj pa se imenuje Kickboxing klub Pomurje. Razlogov za to je več, saj člani prihajajo iz celotnega Pomurja, treninge sedaj izvajajo na treh lokacijah v Pomurju (Beltinci, Ljutomer in Veržej), imajo pa tudi največ tekmovalcev med pomurskimi klubi na državnem prvenstvu (Kickboxing zveza Slovenije). Klub ima vpisanih 57 članov, od katerih jih je trenutno okoli 30 aktivnih, njihova članica Aleša Bagari iz Rakičana je tudi športnica Pomurja.

Klub obstaja od marca 2015, trenirajo borilno veščino kickboxing, kjer so dovoljeni udarci z rokami in nogami. Razdeljeni so v dve skupini, to sta začetna/rekreativna in tekmovalna. V začetni skupini ni kontakta med vadečimi, ampak se učijo tehnike kickboxinga z raznimi kombinacijami v nadaljevanju. Tekmovalna skupina med treningi uporablja vso zaščitno opremo, saj se pripravljajo na tekmovanja in se zaščitijo pred nepotrebnimi poškodbami. Kickboxing je dinamična vadba, kjer aktivirate celotno telo.

Kot klub prav tako tesno sodelujejo s klubom Tomaža Barade v Mariboru in se udeležujejo skupnih treningov, prav tako so povezani z Dejan Zavec GYM, kjer opravljajo treninge boksa in fizične pripravljenosti. Treninge vodi David, ki je slovenski reprezentant v kickboxingu že več let in je večkratni državni prvak v light in full contactu, zmagovalec svetovnih in evropskih pokalov, evropski podprvak in bronasti na svetovnem prvenstvu, interkontinentalni prvak WAKO PRO (light contact -89kg), dve leti zapored je bil uvrščen na tretje mesto za športnika Pomurja, letos pa je prejel tudi posebno priznanje Športne zveze Ljutomer.

V mesecu oktobru treningi brezplačno
Treningi kluba v Ljutomeru potekajo vsako soboto v ŠIC-u v dvorani za borilne veščine. Začetna skupina in rekreativci pričnejo s treningom že ob 16. uri, tekmovalna skupina pa ob 17. uri. V mesecu oktobru se jim lahko tudi vsak pridruži brezplačno in se preizkusi.

Kickboxing je športna panoga, ki zajema več disciplin: point fighting, light contact, kick light in musical forms, ki se odvijajo na borilnih blazinah (tatamijih), ter full contact, low kick in K-1r, ki se odvijajo v ringu. Kickboxing zveza Slovenije (KBZS) je ekskluzivna predstavnica združenja WAKO v Sloveniji in ustanovna članica Olimpijskega komiteja Slovenije.

WAKO je najštevilčnejša kickboxing organizacija na svetu, v Evropi aktivna že od leta 1976, ki zajema 126 nacionalnih zvez iz vseh petih celin. Je ustanovna članica Svetovnih iger borilnih športov (World Combat Games) ter članica Sport Accorda in Svetovnih iger.


Več v Šport