Z najmlajšimi se začne skrb za živali

Društvo za zaščito živali Pomurja v vrtcu Mala Nedelja

Prlekija-on.net, sreda, 26. oktober 2016 ob 20:29
O živalih v vrtcu

O živalih v vrtcu

V vrtcu Mala Nedelja smo pred kratkim dobili dopis z Društva za zaščito živali Pomurja, v katerem so nas pozvali k zbiranju hrane za prostoživeče mačke in nam hkrati ponudili tudi možnost predavanja o skrbi za živali. Odločila sem se poklicati gospo Leo in jo povabiti med nas. Pripravila nam je res zanimivo predavanje o tem, kako oni v društvu delujejo, kako ozaveščajo ljudi o skrbi za živali, rešujejo mučene in trpinčene živali, predvsem mačke in pse, jih predajo v veterinarsko oskrbo in jim nato najdejo dom, v katerem te živali dobijo možnost za boljše in lepše življenje.

Za otroke je pripravila in prinesla veliko slikovnega materiala (plakati z  fotografijami psov in mačk pred in po pomoči društva ) in predstavitev preko interaktivne table. Otroci so z zanimanjem poslušali in sodelovali. Na koncu smo predali tudi hrano za mačke, ki smo jo pridni zbirali v garderobi vrtca, zahvala gre otrokom in staršem, ki so se spomnili in prinesli konzerve in brikete. Izvedeli in spoznali smo veliko poučnega o skrbi za domače ljubljenčke, kako pomembni sta kastracija in sterilizacija živali, da je lepo imeti doma žival, ampak, da moramo za njo tudi skrbeti, jo negovati, se igrati in imeti preprosto radi. Živali so bitja, ki čutijo, ki prepoznajo naše razpoloženje, ki nas tolažijo, nasmejijo, zabavajo, ki so neverjetno hvaležne že, če jih samo pobožamo, jim namenimo našo skrb in ljubezen. Kdor ima pozitiven odnos do ljudi, jih ima rad, ima rad tudi živali.

Vzgojiteljica Monika Kohek


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši