Pomoči in izcelitve po duhovni poti

Senzacija iz leta 1949 danes ponovno zelo aktualna

Filip Matko Ficko, četrtek, 17. november 2016 ob 17:31
Letak Bruno Gröning

Letak Bruno Gröning

Leta 1949 se je na naslovnicah medijev pojavilo ime Bruno Gröning. V časopisnih hišah so tedaj tiskali posebne izdaje, dnevno so o njem poročali preko radijskih valov in televizije, posneli so celo film. Kjerkoli se je pojavil, so se na njegova srečanja zgrinjale množice ljudi od vsepovsod. Lahko bi rekli, da je Bruno Gröning postal svetovni dogodek. V glavnem so prihajali bolni ljudje, uničeni od minule druge svetovne vojne ter od zdravnikov odpisani, ki so imeli eno samo željo: ozdraviti, osvoboditi se stisk in bolečin. In pri tem slednjem bi jim naj pomagal Bruno Gröning, ki je trdil: »Neozdravljivo ne obstaja - Bog je največji zdravnik !«

Na njegovih srečanjih so posamezniki nenadoma zaznali moč, mravljince, tok po telesu... Za mnoge je to bila popolnoma nova izkušnja, številni so pripovedovali o izginotju svojih bolečin, omejenosti in drugih obremenitev. Bruno Gröning je umrl leta 1959, a nenavadne ozdravitve »po njem« se dogajajo še dandanes. Velikokrat prav ob gledanju dokumentarnega filma »Fenomen Bruno Gröning«, o njegovem življenju in delu, ki ga prikazuje Krog prijateljev Bruna Gröninga. Kako je to mogoče ? Moč, ki je v takratnem času delovala skozi Bruna Gröninga, še vedno deluje. To potrjujejo dejstva ozdravitev od raka, angine pektoris, revme, osteoporoze, kot tudi odvisnosti od drog in drugih bolezni odvisnosti. Nekateri zdravniki te uspehe potrjujejo.

Krog za duhovno življenjsko pomoč bo to soboto, 19. novembra ob 15. uri, pripravil predavanje v grajski dvorani v Beltincih (Ravenska cesta 8). Predaval bo dr. med. Marcus Kolanowitsch iz sosednje Avstrije. Predaval bo v nemščini, a bo zagotovljeno simultano prevajanje. Organizatorji vstopnine ne bodo pobirali, zaželjeni so prostovoljni prispevki. Srečanje traja okrog 90 minut, vmes sta dva odmora.

Isto predavanje bo v nedeljo, 11. decembra popoldne, v poročni dvorani Mestne hiše Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje