Le kdo bo listje grabil...

Akcija »Listje 2016« v Vrtu spominov in tovarištva

Filip Matko Ficko, sobota, 19. november 2016 ob 14:41
Akcija »Listje 2016« na Petanjcih

Akcija »Listje 2016« na Petanjcih

Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, na stičišču poti med štirimi državami (Slovenija, Hrvaška, Madžarska in Avstrija), je na poldrugem hektarju sonaravnega negovanega posestva z več kot 500 drevninami, avtohtonimi in presajenimi z drugih koncev sveta, srečevališče s posebnostmi obmurske pokrajine in njenih ljudi z vsemi obiskovalci teh krajev na levem bregu reke Mure, v Prekmurju.

Listje dreves in grmičevja vsako leto jeseni prekrije zelenice in sprehajalne poti tega vrta z botaničnimi posebnostmi ali simbolnim pomenom, vezanim na 2. svetovno vojno in slovensko zgodovino. Zato se vedno znova vračajo ljubitelji tega vrta in dogodkov, ki se skozi leto dogode v njem, da listje pograbijo, seveda  s svojim prostovoljnim delovnim prispevkom.

Tako je bilo tudi v petek, 18. novembra dopoldne, ko je listje grabljalo ter ga z velikimi samokolnicami odvažalo veliko število prostovoljk in prostovoljcev: domačinov, kulturnikov, društvenih aktivistov, brigadirjev…, da je Vrt spominov in tovarištva na Petanjcih, ki je zaščiten kot kulturni spomenik in naravna znamenitost, dobil svojo pravo podobo za morebitne poznojesenske obiskovalke in obiskovalce.

Po poldnevu aktivnosti z grabljami je sledilo družabno srečanje v prostorih Raziskovalne postaje Znanstveno raziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti Prekmurje, ki je tudi v tem vrtu, seveda ob prijaznosti in gostoljubnosti družine Šiftar.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje