Čez vse je donela pesem Slovenskih goric

Nastop MPZ Medobčinskega društva invalidov Lenart

Filip Matko Ficko, sobota, 26. november 2016 ob 08:11
Mešani pevski zbor MDI Lenart

Mešani pevski zbor MDI Lenart

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je 24. novembra dopoldne nastopil Mešani pevski zbor Medobčinskega društva invalidov Lenart, ki ga po strokovni plati kot zborovodja vodi Vlado Maguša. Pripravili so bogat koncert slovenskih ljudskih in umetnih pesmi, vmes pa tudi recitacije pesmi.

Po besedah Lojzke Zemljič, ki je (čeprav to bolj sramežljivo prizna) nekakšen duhovni vodja pevk in pevcev, jih je nekaj pred osemnajstimi leti skupaj letovalo ob morju. Zvečer so se zbrali h klepetu, a so običajno tudi družno zapeli. Po vrnitvi domov so z druženji nadaljevali, tudi s petjem in pridružili so se jim še novi pevci in pevke, da je nastal pravi mešani pevski zbor, ki sedaj deluje v okviru Medobčinskega društva invalidov Lenart. Zborovodja Vlado Maguša se jim je pridružil pred dvanajstimi leti in zato vsako leto sodelujejo na medobčinski pevski reviji zborov v organizaciji Izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti v Lenartu.

Seveda pa nastopijo povsod tam, kamor jih povabijo. Tako je bilo tudi s tokratnim vabilom iz Radenec, ko so po predvidenem programu zapeli osem pesmi, s harmoniko in klarinetom sta jih ob tem spremljala Zvonko Škamlec in Tone Godec, Lojzka Zemljič pa je recitirala svojo pesem »Čas je« ter tri pesmi Marije Šedivy - Rije iz Gornje Radgone. Seveda so zapeli tudi avtorko pesem »Slovenske gorice«, ki jo je napisal zborovodja Vlado Maguša (nagrajena je bila na festivalih v Števerjanu, na Ptuju in še kje), stanovalkam doma, ki so tega dne praznovale rojstne dneve »Vse najboljše za te« ter na željo številnega poslušalstva v veliki DOSOR-jevi restavraciji še »Vsakdo mora imeti prijatelja« in »V dolini tihi«.

Gospodinji Stanka Fras in Vesna Razboršek sta čestitali slavljenkam in jim izročili skromna darilca, iz DOSOR-jeve kuhinje pa so vsem postregli z odličnimi rezinami torte.


Več v Kultura in izobraževanje