Frančiškovi otroci župnije Veržej z botrstvom pomagajo deklici Mercy Mwaba, ki živi v Zambiji v Afriki

Na stojnicah so Frančiškovi otroci prodajali adventne venčke in voščilnice

Jože Žerdin, nedelja, 27. november 2016 ob 14:44
Frančiškovi otroci pomagajo z botrstvom

Frančiškovi otroci pomagajo z botrstvom

V župniji Veržej deluje skupina Frančiškovih otrok iz vasi Veržej, Banovci in Bunčani, ki jih vodi sestra Zalika Svenšek. Frančiškovi otroci – veroučenci so se na adventni čas še posebej pripravljali, da po svojih zmožnostih in ob pomoči vernikov župnije Veržej pomagajo z botrstvom posojeni deklici Mercy Mwaba, ki živi v Zambiji v Afriki. Dvakrat letno namreč Frančiškovi otroci iz Veržeja skupaj s sestro Zaliko plačajo položnice, da lahko posvojena deklica hodi v šolo, ima čisto obleko, dovolj hrane in vode ter streho nad glavo. Skratka, da živi dostojno življenje, ki si ga otroci v Afriki ne morejo privoščiti.

Tudi tokrat so Frančiškovi otroci ob letošnjem adventu za dekle zbrali denar. V soboto, 26. novembra so skupaj z domačim župnikom Jožetom Brečkom v dvorani župnijskih učilnic pripravili adventne delavnice, kjer so izdelovali adventne venčke in voščilnice. Za izdelovanje adventnih venčkov in okraskov so le-tega nabirali v bližnjih gozdovih ob obrežju reke Mure, pri čemer so pridne Frančiškove roke otrok nabrale veliko maha, lesa, zelenja in storžev, ki so jih povezali v adventne venčke.

Na prvo adventno nedeljo, 27. novembra so Frančiškovi otroci pred cerkvijo sv. Mihaela postavili stojnico, kjer so svoje narejene izdelke tudi prodajali, kajti lično unikatni ročno izdelani izdelki so bili narejeni iz srca za botrstvo deklice v Afriki. Verniki župnije Veržej so Frančiškovih otrok nadvse veseli, kajti izpod njihovih pridnih rok vsako leto ob adventnem času nastajajo lepo unikatni izdelani različni venčki in drugi okraski, s katerimi potem verniki svoje domačije polepšajo. Dar, ki ga namenijo z nakupom izdelkov pa gre tako za misijone, kot za botrstvo deklice v Afriki. Doslej so Frančiškovi otroci iz Veržeja z botrstvom pomagali že petim otrokom po svetu, ki so bili pomoči potrebni.


Več v Kultura in izobraževanje