V Križevcih sveti Miklavž obdaril 250 otrok

Pridni so dobili darila, poredni pa šibe

Jože Žerdin, nedelja, 4. december 2016 ob 19:00
Miklavževanje v Križevcih pri Ljutomeru

Miklavževanje v Križevcih pri Ljutomeru

Na drugo adventno nedeljo, 4. decembra so se verniki župnije Križevci pri Ljutomeru po nedeljski sveti maši zbrali v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru na Miklavževanju. Tradicionalno Miklavževanje za najmlajše so pripravili KUD Križevci, občina Križevci in župnija Križevci pri Ljutomeru.

Dobri mož sveti Miklavž je v spremstvu angelčkov prišel med najmlajše v vaško jedro. Vsi skupaj so ga pozdravili z bučnim aplavzom. Sveti Miklavž je otroke vprašal, ali so bili pridni, delovni, ubogali starše, se učili in hodili k svetim mašam in obiskovali verouk. V uvod v veselo Miklavževanje so nekaj ubranih pesmi zapeli najmlajši iz osnovne šole Križevci pri Ljutomeru.

Ob tej priložnosti je sveti Miklavž s darili obdaril 250 otrok vseh starosti. Otroci so bili daril, ki jim jih je v dar podaril sveti Miklavž zelo veseli, kajti skupaj s starši so se na Miklavževanju zadržali še nekaj časa. Za obiskovalce pa so bile številne stojnice z različnimi ponudniki domačih izdelkov, ročnih del in božično – novoletnih izdelkov. Predstavili so se tudi člani Društva čebelarjev Križevci pri Ljutomeru z medenimi izdelki in članice Društva Kmetic občine Križevci - Veržej s kulinaričnimi izdelki. Vsi skupaj pa so se lahko še ogreli s kuhanim vinom in čajem.


Več v Družabno