Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Predstavili so se učenci v komornih skupinah, oddelek baleta, mladinski pevski zbor in orkestri šole

Prlekija-on.net, petek, 23. december 2016 ob 15:22
Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

V četrtek, 22. decembra, je v Domu kulture v Ljutomeru, potekal BožIčni koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, kjer so se predstavili učenci v komornih skupinah, oddelek baleta, mladinski pevski zbor in orkestri šole. Prijetne melodije skladb so na koncertu popeljale poslušalce v praznični čas, čas božiča in pričakovanja novega leta.

Leto 2016, je šola skupaj z Zvezo slovenskih glasbenih šol praznovala 200 letnico javnega glasbenega šolstva na Slovenskem.

Vzgojno izobraževalno delo je v Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer pogojeno s poučevanjem instrumentov, plesa, komorne igre, pevskega zbora, orkestrov in nauka o glasbi. Kljub prostorskim težavam je bilo uspešno, saj so se učenci zelo dobro predstavili na vseh razrednih in javnih nastopih, območni, regijski in državnih revijah glasbenih šol, ter baletni predstavi, ki jo je pripravil oddelek za ples.

Tudi to leto so učenci dosegali zelo dobre rezultate na regijskih, državnih in prav tako na mednarodnih tekmovanjih. Omenimo le prvo nagrado učenca pozavne Žana Žumana na mednarodnem tekmovanju ''Davorin Jenko'' v Beogradu, ter prvo nagrado in absolutnega zmagovalca kategorije do 16 let, ki ga je osvojil mladinski pevski zbor na mednarodnem tekmovanju ''Bratislava Chor festival 2016'' na Slovaškem.

To so izjemni rezultati, zato je v nagovoru ravnatelj Stanislav Lašič pohvalil vse učence, ki dosegajo tako dobre rezultate. S svojim delom ter s pridnostjo in nadarjenostjo sprejemajo glasbeno umetnost in s tem oblikujejo svojo osebnost.

Dosežki na vseh področjih dokazujejo, da ima kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer izjemen kader, ki dela zelo dobro, strokovno in odgovorno, zato je ravnatelj čestital celotnemu kolektivu za uspešno delo v letu 2016.

Prostorske težave v GŠ še vedno niso urejene, zato kljub temu, da bo šola v letu 2017 praznovala 90 let svojega obstoja, še naprej z negotovostjo zrejo v prihodnost. Ostajajo optimisti, vendar z žalostjo ugotavljajo, da bo za uresničitev njihove največje želje, da dobijo svoje lastne, varne in skupne prostore, preteklo še nekaj časa.

Pred njimi je veliko novih načrtov, izzivov in želja, zato so pri tem zelo hvaležni vsem, ki s svojo potrpežljivostjo pripomorejo, da učenci dosegajo svoja znanja.

Vsekakor pa se zahvaljujejo občinstvu in staršem, ki spremljajo njihovo delo skozi celotno leto, ter vspodbujajo svoje otroke pri doseganju njihovih ciljev.

Ravnatelj je v svojem imenu, v imenu vseh zaposlenih in učencev, zaželel občinstvu vesel Božič in dodal, naj vse v novem letu glas srca še naprej vodi pri iskanju tistega, česar se z besedami ne da povedati.

Z glasbo v vaša srca samo za vas, tudi v letu 2017, učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

Foto: Foto Tivadar


Več v Kultura in izobraževanje